logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Tratarea ranilor – Tratamente la domiciliu – Pansamente

Acid Fusidic vs Ichtiol

1. Cand alegem sa folosim unul si cand celalalt si de ce?
2. Ce efect au fiecare?

Am pus aceasta intrebare pe grup cu scopul de a stabili cum diferentiem efectul lor pentru a le folosi proprietatile in mod optim cu o eficienta crescuta.

Un raspuns destul de apropiat de cel corect a fost:
”Ichtiol se folosește pentru tratarea dermatozelor, psoriazisului, la panarițiu; are efect antiinflamator și emolient. 
Acidul fusidic unguent conține antibiotic ; se folosește în tăieturi, zgarieturi suprainfectate, furuncule, abcese.”

Intr-adevar acidul fusidic se foloseste in Furuncule si Abcese, DAR abia dupa drenarea lor. Daca il folosim inainte sa se faca colectarea, acest antibiotic, inhiba dezvoltarea si colectarea infectiei, o disperseaza.

Ichtiolul aplicat pe un furuncul, face sa colecteze pentru a se face drenjul colectiei, insa trebuie utilizat un minim 3-5 zile de doua ori pe zi, asta daca va avea ce colecta.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să găsim soluții ÎMPREUNĂ !!!

👉  Putem găsi ÎMPREUNĂ soluții și te ajut să înveți din experiența mea cum să te îngrijești ACASĂ sau cum să îți îngrijești pacientul drag ajuns ACASĂ, planificând o întâlnire ONLINE de consiliere personalizată pe cazul cu care te confrunți, accesând link-ul prin imaginea de mai jos 👇👇👇

Suport personalizat pentru pacienți - Poza articol

Daca insa, vedem ca nu are tendinta sa colecteze ( sa faca acel cap alb ) atunci se aplica acid fusidic unguent ( se poate si crema cu acid fusidic, formula H care are si cortizon, e adevarat, iar prin continutul sau in cortizon, ofera efectul antiinflamator, insa NU se aplica daca avem discontinuitate tegumentara. Cortizonul nu se aplica decat pe tegumente integre. )

Eu personal cand doresc sa fac colectarea si drenarea unui furuncul procedez prin a aplica ichtiol de 2x/zi timp de 3-5 zile pana se face colectarea, apoi efectuez drenajul. La nevoie ma folosesc de comprese fierbinti cu rivanol pentru a ajuta spargerea si evacuarea ( rivanol este antiseptic si efect usor antiinflamator, iar temperatura ridicata a compresei face ca puroiul din colectie sa se dilate si sa sparga pentru a ajuta evacuarea ).

Dupa ce am facut drenajul se mai incearca 24 de ore aplicarea ichtiolului pentru a incerca colectarea a ceea ce a mai ramas, iar de a doua zi daca s-a mai colectat, se evacueaza si colectia nou acumulata, iar daca nu, se va trece la folosirea unguentului cu acid fusidic – antibiotic, fiind timp de inca 3-5 zile pana la remiterea completa a inflamatiei si eritemului. Nu voi folosi formula H – pentru ca prin evacuare va ramane acea cavitate in care nu este de preferat sa introducem cortizon.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!