fbpx

De unde se incepe un blister de medicamente?

Stiu ca va pare banala discutia, ca asistenti medicali, invatam acest lucru la administrarea medicamentelor, dar constat ca nu se cunoaste de catre toata lumea:

1. De unde incepem consumul unui blister de medicamente?
2. De ce facem asa si ce se poate intampla in caz contrar?

Ma “infuriu” de multe ori cand constat ca sotul sau copila imi desfac medicamentul de pe blister, de langa data expirarii. Cand facem ordine in sertarul cu medicamente avem tendinta sa taiem si sa indepartam partea de blister care este goala, iar daca aceasta se afla langa partea cu data expirarii si o indepartam, este posibil ca dupa o vreme sa nu mai stim daca sunt sau nu expirate, si se pot produce accidente.

Ce este mai grav, faptul ca uneori observam acest lucru si intr-o unitate sanitara, ca si in Aparatul de Urgenta se intampla acelasi lucru.

Aici s-ar presupune ca toata lumea, fiind cadre medicale ar trebui sa stie acest aspect. Daca vine DSP-ul in control si verifica aparatul de urgenta ce credeti ca se intampla ?  AMENDA !!!

Desigur ca firmele farmaceutice s-au sesizat legat de acest aspect, prin urmare deja sunt pe piata, blistere ce contin data expirarii pe protectia fiecarei pastilute si de asemenea scrisul Braille pentru nevazatori, tot pentru evitarea producerii accidentelor.

Insa pana cand toate fabricile si producatorii de medicamente se vor alinia tuturor normelor internationale, va trebui cel putin noi, ca asistenti medicali sa fim ”ochii” celor nevazatori si ”atentia” celor nestiutori sau neatenti !

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

 

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ în 16.05.21
(👇 click pe imagine👇 )

Webinar - Montarea unei branule

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!