logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Recoltarea sangelui – Analize medicale – Analize de sange – Tratamente la domiciliu

Analizele de sange pe care pacientul doreste sa le faca fara o indicatie de medic pot de multe ori sa ofere rezultate pe care pacientul nu si le doreste, nestiind cu exactitate, ce arata analiza solicitata.

Asa ca ar fi de datoria noastra ca asistenti medicali sa ii informa pentru a nu-si irosi banutii inutil si totodata pentru a-i ghida spre analizele care releva problema de sanatate pe care ei o au in acel moment.

O astfel de confuzie se face la solicitarea analizei Helicobacter Pylori din sange. Haideti sa vedem ce ne arata aceasta.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Când suspectează medicii o infecție cu Helicobacter Pylori?

Atunci când pacientul prezintă balonari, eructații, acidități, reflux gastric.

Dacă medicul solicită recoltarea din sângele venos, trebuie să folosim un vacutainer pentru analize bicochimice fara anticoagulant, dar înainte de asta haideți să vedem ce determină din sange aceasta analiză: anticorpii Helicobacter ?

Această analiză nu ne va arăta dacă avem în acest moment infecția, ci ne arată dacă am trecut în ultimii trei ani printr-o infecție cu această bacterie. Anticorpii Helicobacter, rămân pozitivi în sînge timp de trei ani după trecerea printr-o infecție, chiar dacă ea a fost în această perioadă eradicata prin tratament.

De multe ori, pacientul se prezinte la un laborator de analize pentru a solicita analiza de Helicobacter din sînge de la sine putere, fără o indicație de medic, crezând că prin determinarea acesteia, se va lamuri dacă mai are infecția în acel moment.

Nu ar fi rău, ca în momentul in care pacientul solicită fără solicitare cu parafă de medic aceasta analiză, să întrebăm dacă știe ce reprezintă analiza.

Dacă nu, ar trebui să-i explicăm faptul că dacă dorește să vadă existenta infectiei în acel moment ar trebui să facă antigenul Helicobacter, o determinare de laborator care nu se face din sange, ci din scaun.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!