fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale

În această perioadă de pandemie în care mulți pacienți rămân acasă complet neasistati medical, ar fi o nevoie imperioasă de asistenți medicali care să acorde îngrijiri la domiciliul acestora.

Desigur, acești asistenți trebuie să fie foarte bine pregătiți și când sunt solicitați pentru o anumită manoperă, trebuie s-o cunoască la perfecție.

Este nepermis să te înhami să faci o manoperă pe care nu o stăpânești temeinic pentru că poți pune în pericol viața pacientului.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Este mult mai onest să spui „asta nu știu să fac” și să refuzi deplasarea la domiciliul pacientului, ajutându-l să găsească pe altcineva competent pe această procedură.

Este evident că nu ai cum să știi tot din domeniul asistenței medicale pentru că este un domeniu extrem de vast. Nici eu nu mă pricep la multe cum ar fi pediatrie, neonatologie și inca multe altele. Sunt destule lucruri la care nu mă pricep, însă la cele la care nu mă pricep nu mă bag.

De aceea, vreau să insist ca atunci când vrei sa acorzi sprijin unei familii care are nevoie de îngrijirea unui membru drag, este foarte important să fii onest și să spui care este felia la care nu te pricepi.

Dacă totuși consideri că te pricepi la o anumită procedură ca de exemplu: tratarea unei plăgi și preiei pacientul, începând protocolul terapeutic, dar la un moment dat lucrurile iau o turnură nefavorabilă și te depășește situația, este foarte important în acel moment să cauți pe cineva care te poate îndruma, sprijini, ghida.

De aceea, eu cel puțin, am pus la dispoziție pe site un produs numit „seminar privat pentru cazul tău”, o oră de discuție în care putem să ne sfătuim cu privire la protocolul terapeutic al cazului pe care îl conduci. În perioada stării de urgență acest serviciu a fost complet gratuit.

Pentru a beneficia de acest suport informațional prin intermediul acestui seminar online care se desfășoară cu ajutorul platformei Skype, este necesar să-mi trimiți date cat mai detaliate despre problema cu care te confrunți dacă e vorba de o plagă, pe lângă fotografii cu starea plăgii în acest moment și eventual cu cea din momentul preluării.

De asmenea, am nevoie să știu cat mai detaliat toate comorbiditatile pacientului ( bolile asociate ), să știu ce produse de îngrijire si de curățare s-au folosit, să știu ce tratament medicamentos, are dacă este imobilizat sau se mobilizează și în ce fel, cine îl pansează și la ce interval de timp. Cu cat mai detaliate sunt informațiile despre caz cu atât discuția noastră va fi una cat mai eficientă care va conduce la înțelegerea holistica a situației și adoptarea protocolului terapeutic adecvat in continuare.

Având în vedere că sunt foarte multe persoane care mă solicită în privat și îmi scriu că vor DOAR o părere, ei aflandu-se în acel moment la pacient acasa si nu se descurcă, îmi scriu că au nevoie de ajutor ATUNCI.

Ei bine, eu nu pot să las tot ce fac în acel moment și să stau o oră la telefon să-i ghidez în ceea ce fac. Pe lângă toate acestea, am nevoie de TIMP ca să mă edific cu privire la problema pe care o au în acel moment. Trebuie să analizez care este cauza ei si să mă gândesc ce aș face eu în acea situație ca să pot da un răspuns profesionist care să conducă la un rezultat favorabil.

Asistența medicală nu înseamnă că mă uit la o bubă și îți spun repede ce ai de făcut. Adică, DOAR o părere poate să primească DOAR un răspuns scurt „da e bine sau nu e bine”.

Un răspuns profesionist implica foarte mult timp pentru analiza situației și de încă mai mult timp pentru explicarea conduitei viitoare si a materialelor necesare.

Astfel că, cel care îmi solicită sprijinul, dacă îmi trimite pe contact@medatalos.ro toate datele necesare pentru a mă edifica cu privire la situația pacientului, eu voi sta și voi analiza toate aceste date, iar apoi voi elabora seminarul prin pregătirea imaginilor care vor fi marcate punctual legat de toate neregulile pe care le observ eu în acele imagini si voi adăuga imagini de produse pe care eu le folosesc în astfel de situații.

Vom stabili data și ora întâlnirii noastre și voi sta o oră cu tine în care îți voi arăta imagine de imagine și îți voi spune ce observ în fiecare imagine, ce constat că nu ai făcut bine si ce constat că ai putea să faci mai bine.

Astfel că, vă rog din suflet să înțelegeți faptul că pentru a primi un suport informațional în toată această activitate pe care o desfășurați este nevoie de timp și de planificare și bineînțeles detaliere a situației.

E adevărat că este foarte nobil să ajuți mai ales în situația aceasta disperată în care oamenii rămân neasistați medical acasă și ar trebui să ne unim forțele să ne ajutăm unii pe alții, însă nu se poate să te uiți la o bubă, s-aștepți o cremă „miraculoasă” pe care să o pui pe ea si sa ai pretenția să facă minuni!

Trebuie să avem o atitudine profesionistă în această meserie! Datorită lipsei de profesionalism se întâmplă foarte frecvent aceste gafe majore pe care le observ zi de zi, fie la pacienții pe care îi preiau după spitalizări, fie după ce sunt abandonati de alți colegi care nu se mai descurcă.

Trebuie să înveți să cunoști proprietățile substanțelor, trebuie să înveți să cunoști fazele unei plăgi, trebuie să înveți în ce context se folosesc materialele sanitare și produsele farmaceutice.

De asemenea, ca și asistent medical, dacă oferi îngrijire la domiciliu trebuie să știi să oferi suport informațional aparținătorilor cu privire la TOATE tipurile de îngriji.

De exemplu, dacă un aparținător iti spune ca tatăl sau este la pat si necesită a fi spălat pe cap si te intreaba cum sa procedeze? Tu ca asistent medical ar trebui să știi cum să-l ghidezi în a executa procedura respectivă.

De aceea, este foarte important să ne sprijinim, să discutăm unii cu alții, iar pe grupul de asistenți medicali asta fac prin toate postările pe care le fac și la care aveți acces în mare parte gratuit. La fel si discuțiile numite „cafeluța de la 5” pe care vi le postează colegul nostru, moderatorul grupului Gabriel Cristian Hermeniuc, toate au rolul de a crește calitatea actului medical, asta desigur, dacă voi vă dați concursul și doriți să deveniți profesioniști.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

🔴👉 Vom viziona IMPREUNA cu participantii imagini de cazuri cu PLĂGI ÎN FAZĂ DE NECROZĂ si vom DISCUTA ce se poate face pentru a facilita debridarea, ce nu e recomandat sau ce se greseste frecvent si ce solutii putem gasi pentru a evita complicarea situației, inclusiv despre produse farmaceutice existente pe piata medicala
Webinar - Plagi in faza de NECROZA

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!