fbpx

Proceduri medicale – Administrarea medicamentelor – Tratamente la domiciliu

Pe toată această perioadă a pandemiei avem si situații în care pacientul este la pat, iar aparținătorul ne sună și ne spune că trebuie să fie hidratat pentru că nu bea destul apă si asa s-au gandit ei, ca trebuie perfuzat ca sa nu se deshidrateze, toate astea fara indicatia medicului.

Trebuie, însă explicat aparținătorilor că pe această perioadă este mult mai periculos acest dute vino permanent de asistent medical, kinetoterapeut, fiu, fiică ce pot să fie purtători ai unui virus, iar pacientul nostru tarat poate să contacteze foarte ușor o infecție virală sau bacteriană.

De aceea, trebuie să punem în balanta ce este cu adevărat important. Astfel, se poate încerca în prima fază o hidratare altfel.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Haideți să luăm o situație ca exemplu: avem un pacient cu vărsături sau cu diaree care datorită pierderilor lichidiene se deshidratează incet. Cum procedăm dacă nu-l putem perfuza? Ideal ar fi să nici nu incercam direct cu perfuzie din prima zi. Nu e bine să sari direct cu perfuzia pe pacient, pentru că inițial ar trebui evaluată funcția renală, glicemia și abia pe urmă să introduci cantități de lichide, altfel poți să-l încarci foarte tare pulmonar, poti sa te risti la un blocaj renal sau o coma hiperglicemica daca introduci glucoza fara evaluarea glicemiei.

Cel mai indicat ar fi ca în primă fază să prepari pacientului săruri de rehidratare orala care conțin un complex de electroliți. Sunt diverse forme, cele pentru adulți de exemplu sunt niște pliculețe care se dizolvă în 250 ml de apă. Cum procedăm ?

Administrăm pacientului tot la două minute câte o linguriță de apă cu electroliți, dar nu mai des și nu cantitate mai mare pentru că îi va produce vărsătura.

Procedând astfel, tot lichidul se va resorbi la nivelul cavității bucale și al mucoasei esofagiene si nu va ajunge în stomac să-i producă pacientului vărsătura. Desigur se procedează astfel, pe parcursul a minim patru ore, timp suficient să asimileze o cantitate satisfăcătoare de lichid.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să găsim soluții ÎMPREUNĂ !!!

👉  Pentru un raspuns PROFESIONIST cu SOLUTII pertinente, pe intelesul tau și personalizate la problema TA ( fie PACIENT, ELEV, ASISTENT sau MEDIC ) poti accesa link-ul de mai jos si programeaza o DISCUTIE  cu MEDA sau pachete de ore de pregatire pentru elevi👇👇👇

Promo Consiliere pacienti, elevi, asistenti sau medici

E adevărat că necesită răbdare aceasta procedura atât din partea pacientului cat și a aparținătorului, dar este un mod natural si sigur de a face hidratarea.

Desigur că, dacă pacientul nostru este foarte deprimat este posibil să nu rezolvăm doar cu atât, însă merită încercat în prima faza pentru a nu fi nevoiți să recurgem la perfuzii.

Atenție: întotdeauna evaluăm pacientul și decidem în funcție de starea lui, pentru ca oamenii nu sunt masinarii care sa functioneze cu totii dupa aceeasi schema tehnica.

De asemenea, este evident ca nu poate funcționa în cazul pacienților cu deglutiție abolită.

Pe lângă aceasta hidratare naturală, pacientul cu vărsătura și cu diaree are nevoie de un repaus alimentar de minim 12 ore. Daca pacientul face un repaus alimentar intre 12 si 24 de ore nu se întâmplă absolut nimic: după cum bine știm omul poate trăi fără mâncare 100 de zile și fără apă doar trei.

Repausul alimentar este imperios necesar pentru golirea tubului digestiv, cu mențiunea că pe perioada repausului se face hidratarea mai sus menționată.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Reducerea SĂPTĂMÂNII !!!

👉 Webinarul - Plăgi în fază de NECROZĂ îl puteți achiziționa la REDUCERE doar pentru o săptămână ( până în 03.10.22 ). Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

seminar punctii

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!