logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Tratamente la domiciliu – Recuperare medicala – Subiecte medicale

Cei care au fost externați in perioada pandemiei, de pe secția de neurologie în urma unei stări post AVC, au nevoie de recuperare si in aceasta perioada inca din prima lună.

Este foarte important să se înceapă kinetoterapia și tratamentul de recuperare imediat după externare.

Ei bine, aici este cea mai mare provocare, pentru că depinde foarte mult de gradul de  afectare al pacientului.

Este foarte dificil pentru pacienți și aparținători să cheme la domiciliu concomitent, atât kinetoterapeut cat și asistent medical să-i facă tratamentul de recuperare, pentru că într-o situație de pandemie așa cum spuneam acest du-te vino permanent este foarte riscant pentru pacient.

Astfel că, ar fi foarte important să învățăm aparținătorii, până trece această perioadă de pandemie, cum să îi facă exerciții pasive sau activ-pasive pentru recuperare.

Puteți accesa linkul prin imaginea de mai jos pentru a vedea un articol și un videoclip filmat cu procedurile de mișcări activ-pasive necesare pentru recuperarea unui pacient imobilizat.

Aparținătorii ar trebui învățați că trebuie sa aloce 10-15 minute pacientului lor și să înceapă să-i facă aceste mișcări pe fiecare articulație. La început trebuie să facă un număr mic de repetări, începand cu trei repetări pe fiecare articulatie.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Să dăm un exemplu: începem cu partea cervicală, luand în mâinile tale capul pacientului și facand mișcări te aplecare față și extensie spre spate foarte ușor să nu amețească. Pe urmă mișcări stânga-dreapta, numărând acele trei repetări de care vorbeam inițial.

Astfel, începând de sus în jos luăm fiecare articulație în parte. Începem cu zona cervicală, pe urmă mergem la umăr și facem rotiri circulare de trei ori spre spate si de trei ori spre față. Pe urmă ne ocupam de articulația cotului, facand mișcări de ducția-abducție. Pe urmă coborâm la articulația mâinii, închidem pumnul și facem rotiri circulare spre stânga si apoi dreapta tot trei repetări. Trecem apoi la celălalt braț, facand aceleași mișcări.

Pe urmă ne ocupăm pe rand de zona lombo-sacrata, articulația coxală, articulația genunchiului și articulația gleznei. Ce interesați pot intra pe linkul imaginii de mai sus pentru a vedea filmată procedura pe fiecare articulație în parte.

Cum spuneam începem întâi cu trei repetări, ca pe urmă cu fiecare zi vom creste numarul de repetari progresiv, odata cu creșterea toleranței și rezistenței fizice a pacientului.

Desigur, nu este cel mai strălucit lucru să fac aparținătorul aceste mișcări de kinetoterapie, însă până trece această perioadă de pandemie putem găsi soluții de avarie pentru a nu lăsa pacientul cu stare post AVC nerecuperat, pentru că, cu cat trece timpul de la accident cu atât recuperarea devine din ce în ce mai dificilă, ajungand chiar imposibila daca a trecut o perioada prea mare de timp.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

De aceea, trebuie să găsim soluții care să fie mai puțin dăunătoare pentru pacient: adică din două rele alegem cel mai puțin rău.

Întotdeauna putem găsi alternative: pentru hidratare putem găsi alternative nu este nevoie intotdeaunba de perfuzii, pentru kinetoterapie așa cum am arătat putem să învățăm aparținătorii sa o execute, pentru vitamine de asemenea, alternative, iar rolul nostru ca asistent medical este să ajutăm și să consiliem aparținătorii în a gestiona astfel de situații.

Deși mulți spun: “nu-i treaba mea de asistent”, trebuie să știți că medicul nu va sta niciodată să explice aparținătorului cum trebuie să miște mâna pacientului, cum trebuie să schimbe scutecul, cum trebuie să-și alimenteze pacientul și toate celelalte tipuri de îngrijire pe care noi ca asistenți avem datoria să le explicăm.

Noi la școală am invatat tehnicile de îngrijire la patul bolnavului. Prin urmare, toate îngrijirile intră resortul nostru, nu doar a face injecții: punctii musculare sau venoase !!!

Desigur că, la ceea ce nu te pricepi, nu te bagi sau soliciti sprijin unui coleg care are experiență pe această felie.

Nu ar trebui să fie un război al orgoliilor, cum văd de multe ori că se întâmplă, pentru că unul care acordă îngrijiri la domiciliu unui pacient nu inseamna ca este mai prejos sau mai prost pregătit decât unul care este pe ATI, UPU sau pe chirurgie și nici invers. Fiecare își știe și isi vede feliuța lui.

Desigur că, în caz de pandemie cei care se află la UPU, pe ATI sau pe Ambulanță sunt foarte expuși în aceste momente, însă tot la fel de expuși sunt și cei care merg să acorde sprijin la domiciliu și chiar mai mult, aceștia nu au nici echipamentul necesar pentru că statul pune la dispoziție doar personalului de urgență un astfel de echipament.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Cumpără Kiturile de Practică  !!!

👉 Am lansat shop-ul NU rata reducerile intra accesând imaginea de mai jos👇👇👇

Model practica punctie venoasa manuta rosu

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!