fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale

Ingrijirea medicala holistica este acel tip de abordare care trateaza pacientul ca un INTREG, ca fiind mai mult decat suma partilor, dupa cum spunea si Aristotel.

Din pacate in ultimii ani abordarea holistica a disparut complet din mediul intraspitalicesc, iar in cel postspitalicesc nu cred sa fi existat vreodata.

Acest tip de ingrijire in zilele noastre, nu se desfasoara intr-un mediu sanitar organizat ( spital ), ci in majoritatea cazurilor are loc intr-o conjunctura “sterila de asistenta medicala” in confortul propriului camin, pe frontul de ACASA unde se duce de fapt cea mai grea batalie cu boala.

Dupa cum se vede, aceasta chestiune nici nu e de interes medical, nici in teorie si nici in pracica. Sistemul nu e facut sa rezolve problema pacientului si sa il vindece, e facut sa il poata scoate pe usa cat mai repede, astfel incat sa nu moara pana trece pragul.

Cele mai mari provocari in ingrijirea holistica acolo unde ea se desfasoara de fapt, ACASA, sunt :

  • lipsa asistentei si asistarii medicale la domiciliu
  • lipsa suportului informational legat de ingrijirile pe care apartinatorii trebuie sa le ofere pacientului lor
  • lipsa resurselor financiare si de multe ori si cele umane implicate in aceste ingrijiri
  • lipsa de pe piata farmaceutica din Romania a produselor cu costuri moderate, existand actualmente fie produse foarte ieftine care nu ofera performanta, fie cele de ultima generatie care sunt destinate unei clase exclusiviste cu un potential financiar nelimitat

Observand toate aceste lipsuri in ultimii trei ani am construit o comunitate de peste 55.000 la nivel mondial, de asistenti medicali cu care impartasim experienta in scopul dezvoltarii profesionale.

De asemenea, am lansat un proiect Suport Informational pentru Asistenti si Pacienti” destinat tuturor asistentilor care doresc sa sprijine la domiciliu aceste ingrijiri holistice, iar pentru apartinatorii care se vad singuri in aceasta batalie de acasa, aceasta platforma este o sursa de informare TRADUSA pe intelesul lor si care le ofera prin continut de calitate, sprijinul informational necesar in oferirea acestor ingrijiri holistice.

In viziunea mea, sansa noastra ca natiune este ca asistentii medicali sa se autorizeze in instruirea apartinatorilor cu privire la acordarea ingrijirilor holistice la domiciliul pacientilor, dar desigur aceasta presupune o pregatire continua si de ce nu stabilirea regulata a unor intalniri ( chiar si online ) a acestor asistenti, pentru a discuta provocarile de pe teren si modul in care putem imbunatati instruirea apartinatorilor si comunicarea cu acestia.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să găsim soluții ÎMPREUNĂ !!!

👉  Pentru un raspuns PROFESIONIST cu SOLUTII pertinente, pe intelesul tau și personalizate la problema TA ( fie PACIENT, ELEV, ASISTENT sau MEDIC ) poti accesa link-ul de mai jos si programeaza o DISCUTIE  cu MEDA sau pachete de ore de pregatire pentru elevi👇👇👇

Promo Consiliere pacienti, elevi, asistenti sau medici

Astfel ca azi vreau sa facem o mica exemplificare printr-o foarte des intalnita situatie, o mica prezentare de caz a unui pacient externat de pe o sectie de ortopedie ca urmare a unei interventii survenite datorita unei fracturi de col femural.

Sa luam un pacient barbat, 70 ani, fractura de col femural operat, spitalizat timp de 20 de zile pentru ca in timpul spitalizarii a mai contactat si un Closstridium, astfel ca se externeaza cum este mentionat in scrisoarea de externare “partial vindecat”.

Apartinatorii se trezesc acasa cu un pacient complet imobilizat, li se indica profilaxie antitrombotica pe perioada imobilizarii cu anticoagulante injectabile pe care citez “le puteti face si dvs ca nu e mare lucru” li se spune la externare, apoi se trezesc pe seara ca pacientul prezinta scaune  multiple de culoare galbena, desi in scrisoare se mentioneaza ca nu mai are Closstridium, la schimbarea scutecului, surpriza vedem in zona sacrala o escara suprainfectata in care se inoculeaza fecalele infectate. 

In acest moment sunt disperati si cauta solutii de suport medical la domiciliu astfel dupa lungi cautari ma gasesc pe mine sa le ofer instruirea necesara pentru asigurarea ingrijirilor.

Ce fac eu ca asistent de instruire in acest moment ?

  • Evaluez starea pacientului atat fizic cat si emotional: daca are escare, hematoame, echimoze, care este gradul de independenta, daca isi poate satisface nevoile fundamentale, daca este anxios si care este gradul anxietatii, care este relatia lui in cadrul familiei etc.
  • Evaluez interrelationarea lui cu apartinatorii pentru a intelege care este capitalul de resurse umane si financiare pe care se bazeaza aceasta familie: este foarte important pentru a intelege CINE se poate implica din familie in ingrijiri, ce disponibiliatate de TIMP are, care sunt resursele financiare pentru a nu propune materiale si solutii de ingrijiri nesustenabile financiar conform bugetului lor pentru ca vor renunta la tratament si recuperare imediat ce resursele se vor termina
  • Citesc scrisoarea medicala si indicatiile date de medic, coreland cu evaluarea fizica si emotionala a pacientului: de exemplu daca pacientul prezinta petesii, iar in scisoare medicala observ ca are anticoagulante in tratament combinate cu vasodilatatoare cerebrale sau periferice, voi sti cazua petesiilor si voi adapta conduita ingrijirilor pentru a nu agrava aceasta problema etc.
  • Facem apoi o lista de nevoi de ingrijiri medicale si incepem sa le discutam, instruind pas cu pas apartinatorii care se implica in ingrijiriea pacientului

🔴👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ziua internațională a asistentului medical

👉 Cuponul de reducere de 50 lei poate fi utilizat în perioada 12-15.05.2022 aplicând codul de cupon "asistent22" și se aplică oricărui produs virtual de pe site: abonamente, suporturi video de curs sau webinarii👇👇👇

👉 Abonamente : https://www.medatalos.ro/pachete/
👉 Webinarii : https://www.medatalos.ro/achizitioneaza-webinar/
👉 Suporturi video de curs : https://www.medatalos.ro/module-video/

Cupon asistent22

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!