fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale

Cum descriu pacientii cu Boala Alzheimer starea lor de pierdere? Haideti sa vedem ce spune o astfel de pacienta intr-unul din rarele ei momente de luciditate!

Astăzi, vreau să împărtășesc cu voi un eveniment mai trist. Am vizitat o familie a cărei aparținătoare, mama mai precis, s-a îmbolnăvit de Alzheimer acum trei ani. A fost destul de lent debutul. Pierderile de memorie erau destul de rare, însă acum, de două trei săptămâni, s-a depreciat brusc, fapt pentru care familia se simte depășită și nu mai este în stare să acorde îngrijirile. Acest lucru m-a determinat să-i vizitez pentru că aveau nevoie de suport pentru aceste îngrijiri.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Ei bine, întâlnirea mea cu doamna, pacienta, a fost destul de tristă. Când am intrat în casă, pacienta se află în fotoliu. Era pierdută complet. Se vedea clar, parcă avea o ceață pe ochi, parca era plecată undeva în neant, cu gura ușor întredeschisă, nu comunica deloc.

Familia îmi spunea că nu mai vorbește de ceva vreme cu niciunul din ei.

Ei bine, m-am așezat pe scaun, i-am luat mâna în mâinile mele și i-am spus:
-Bună ziua, ce mai faceți? Cum sunteți? Eu sunt asistenta medicului de familie. Am venit să vă vizitez.

Brusc, în momentul acela, parcă s-a trezit dintr-o adormire. I s-a clarificat privirea și mi-a spus:
-Bună draga mea, știi, la mine acasă, aici, e foarte frumos și colorat și mă simt bine, dar așa, dintr-o dată, mă aflu nicăieri.

Acest nicăieri este cel mai elocvent cuvânt care descrie starea pe care o are pacientul cu Alzheimer, adică pierderea lui în neant, faptul că brusc, la un moment dat, nu se mai află nicăieri: nu se mai află acasă, nu se mai află în trecut, nici în prezent, niciun viitor.

Este atât de trist dragii mei … Am vrut să împărtășesc cu voi această experiență pentru că dacă înțelegem starea și trăirile unui pacient de o astfel de factură, probabil vom ști mult mai bine cum să acordăm suportul pentru îngrijirile pe care familia trebuie să le acorde. Vom ști exact cum să-i îndrumăm și să-i ghidăm peapartinatori cu privire la modul in care să comunice ca să-i mai aducă din când în când la realitate, atât cat este posibil.

Panica lor nu-i ajută! Ei trebuie să înțeleagă asta! Starea de agitație a lor nu-i ajută, dimpotriva influenteaza in rau situatia, facand pacientul sa se ascunda si mai mult in NICAIERI !

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!