fbpx

Subiecte medicale

O mică experiență pe care vreau s-o împărtășesc cu voi azi:

Am vizitat o familie dragă mie, pe care din păcate, sindromul Italia, i-a lăsat într-un hal fără de hal, i-a lăsat singuri și neputincioși.

Domnul este cu un Alzheimer, doamna este greu deplasabilă, se deplasează în cadru. Trebuie s-o ajut cu executarea unor pansamente la membrele inferioare datorită unor ulcerații.

Astăzi, în momentul când am ajuns la ei, m-a impresionat extraordinar de tare o secvență: doamna tocmai îl ghida pe dansul să meargă la baie să se spele și lucrurile se desfășurau ceva de genul:
-Ionel, deschide ușa la baie! ( Ionel deschide ușa la baie )
-Ionel, pășești peste prag! ( Ionel pășește peste prag )
-Ionel, deschide robinetul de la chiuvetă! ( și Ionel deschide robinetul și stă )

Doamna săraca, între timp povestea cu mine. La un moment dat sesizează că Ionel stătea țintă în fața robinetului și se uita la apa cum curge.
-Ionel, ia periuța de dinți!

Apoi din nou se întoarce spre mine și și continua discuția, timp în care Ionel stătea cu periuța de dinți în mănă, privind absent. Dansa sesizează din nou situația.
-Ionel, ia pasta de dinți și pune-o pe periuta! ( Ionel pune pasta )
-Ionel, cască gura!

Si dragii mei, vreau să vă spun că așa s-a desfășurat tot procesul de spălare al lui Ionel.

Femeia asta, zi de zi ghidează sotul cum să-și îmbrace un tricou, cum să-și descheie tricoul, cum să-și desfacă pantalonul, cum să se așeze pe toaletă, timp în care, ea se mișcă cu cadrul prin casă, timp în care feciorul este plecat în Canada de ani de zile, iar fiica, este moartă în cimitir de la 19 ani.

Au rămas singuri, in casa lor. Nu au pe nimeni, nu au nici o șansă, iar dansa mă consideră pe mine vela ei de care se sprijină.
Este impresionant dragii mei! Sindromul Italia, a făcut incredibil de multe victime!

Am vrut să împărtășesc cu voi acest aspect, să înțelegem câtă nevoie este de noi aici ACASA, pentru părinții, pentru bunicii noștri.
Dacă plecăm cu toții, ultimul o să stingă becul la tarisoara asta, iar bunicii și părinții nostri, o să se zbata în niște sărăcii si lipsuri crunte.

Sper că nu v-am întristat prea tare și sper ca mesajul meu să ajungă la inimile voastre!

🔴👉 Pentru urmarirea clipului acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!