fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale – Tratarea ranilor

Atunci când nu știm ce se întâmplă pe o piele care prezinta anumite simptome sau nu avem posibilitatea să facem un diagnostic de certitudine pentru că ar costa mult prea mult să vedem cat de TOPIC este, atunci îi spunem dermatită ATOPICA pentru că nu știm ce factori genetici sau predispozanti au produs aceasta dermatită.

Dermatita respectivă poate fi însoțită de prurit ( mancarime ), de infecție fungica sau bacteriană, nu contează cat de topică sau atopică este pentru că nu merită să investești zeci de mii de lei sa afli, știind bine că cedează în funcție de simptomatologie la ceva.

Dacă este prurit cedează la un unguent cu cortizonice

Dacă este însoțita de scuame, acele cruste uscate, care dispar și reapar activîndu-se la umezeală, înseamnă că este fungica și atunci pe lângă acel cortizonic pentru prurit se asociază și un unguent antimicotic.

Dacă dimpotrivă avem mici pustule, acele bubițe cu cap alb, atunci probabil este o infecție bacteriana și atunci pe lângă acel cortizonic, ce calmează pruritul și eritemul, o să avem nevoie și de un antibiotic.

Deci după cum vedeți, până la urmă nici nu știu dacă te-ar încălzit foarte tare să știi dacă dermatita este topită sau atopica, important este să te uiți ce se întâmplă pe pielea aceea și în funcție de ce vezi acolo să faci alegerea potrivită pentru remiterea simptomatologie.

Sigur că medicul este cel care face prescrierea și nu noi ca asistenți medicali, dar este bine să înțelegi puțin ce se întâmplă și care-i mecanismul de producere al simptomatologiei pentru ca astfel vei ști exact ce sa alegi pentru tratare, pentru că dacă te afli într-un vârf de munte unde nu ai acces la medic, posibil ca un unguent pe care-l ai la tine, pus în contextul potrivit să rezolve pe moment situația.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!