fbpx

Cum am raspunde la intrebarea copilului: „Mami de unde vin copii?”

🎈Azi un subiect de discutie dintr-o alta sfera:

📌 Esti asistent medical 💉si te intreaba la un moment dat o mamica, ce ar trebui sa raspunda copilasului ei de 5 ani, care frecventeaza gradinita si, venind intr-o zi acasa de la gradi i-a pus o intrebare incuietoare

♦️“Mami de unde vin copiii?”♦️

📌 Stim cu totii ca in ziua de azi copiii sunt extraordinar de precoce, fapt pentru care raspunsul “ii aduce barza” este unul perimat complet inacceptabil pentru ei?😅

📌 Ce o sfatuiesti pe mamica ❓❓❓

📌 Care ar fi abordarea pe care i-ai sugera-o ❓❓❓

Aceasta dicutie a fost purtata pe grupul de Asistenti Medicali – Cazuri, Manopere, Tehnici pe care il administrez, unde in fiecare zi la ora 17, ne intalnim virtual la o cafea, cei interesati sa evoluam profesional si facem cate un exercitiu de imaginatie la care ne aducem fiecare contributia din experienta noastra profesionala.

Cum am raspunde la intrebarea copilului: "Mami de unde vin copii?"

Eu am purtat aceasta discutie cu fiica mea cand avea 7 ani. M-am folosit de un compendium de anatomie pe care il aveam si am facut progresiv mici lectii de anatomie sub forma de povesti asa cum fac si aici pe grup cu voi, aducand situatii reale in discutie pe care sa le poata asimila.

Surprinzator stia foarte multe lucruri dintre cele pe care eu i le impartaseam. Astfel am inteles cat de important este ca noi, ca parinti, sa ne facem treaba corespunzator si sa o facem la varsta potrivita. Din acel moment am evoluat impreuna si a avut curajul sa ma intrebe orice.

Ca dovada ca la un moment dat cand avea 8 ani a auzit la TV o stire prin care se prezenta un eschibitionist care se masturba pe balconul apartamentului unui imobil, oripiland multime de oameni. Fata a venit sa ma intrebe ce inseamana acest cuvant si atunci a fost momentul sa iau din nou compendiul si sa ii explic cum functioneaza aparatul genital masculin si ca sunt oameni care prezinta boli cu deviatii de comportament.

Intodeauna m-am purtat cu fiica mea ca si cu un adult, evident, traducand informatia pe intelesul ei, dar NU am mintit-o niciodata. Cand a pus intrebarea oricat de stanjenitoare mi s-a parut, am pus viata pe PAUZA si mi-am alocat timp sa explic.

Asa am ajuns cele mai bune prietene, asa a devenit omul complet care este astazi, asa a avut curajul cand si-a inceput viata sexuala sa imi spuna si sa ma roage sa o insotesc la un cabinet de planing si astfel am evitat orice surprize neplacute.

Acum are 28 de ani, casatorita si relatia noastra a ramas la fel de solida.

Va incurajez pe toti cei care aveti micuti: cand vine momentul intrebarilor, tratati cu seriozitate si responsabilitate momentul si ce e mai important: NU ii mintiti, va veti pierde credibilitatea. Mai devreme sau mai tarziu vor afla adevarul, dar dvs ati pierdut sansa sa fiti primul care sa i-l releve.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

Pentru detalii despre:
* webinariile ONLINE "Discuții la CLASĂ"
* seminar ONLINE UNU la UNU de invatare si exersare a punctiilor venoase
* discuție privată cu Meda despre cazul
acceseaza imaginea de mai jos !

Imagine promo seminarii GLOBAL

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!