fbpx

Cum ar trebui sa inter-relationam in echipa medicala?

Inter-relationarea in echipa medicala:

1. Care ar fi cea mai sanatoasa conduita a noastra in colaborarea cu medicii?
2. Dar cu colegii asistenti?
3. Dati exemple de atitudini care nu ne onoreaza.

1. Conduita corecta este cea de disponibilitate in care noi ca asistenti trebuie sa ne dam concursul pt buna desfasurare a activitatii. Daca suntem nemultumiti de salarizare, de atitudinea medicului fata de noi, de atitudinea unor pacienti, aceste nemultumiri trebuie rezolvate in mod direct prin comunicare sau daca este imposibila stabilirea unui raport de comunicare eficient, trebuie schimbat locul de munca si nicidecum instaurata o atitudine de “barfa pe la spate” sau de “subminat atitudine medic” in fata pacientilor.

2. Cu colegii trebuie sa existe de asemenea o atitudine de colaborare si de comunicare si nu de “jocuri de culise” cu scopul de “a-l sapa pe la spate”. De asemenea, nu vorbim de rau un coleg in fata unui pacient sau in fata unui medic pentru a ne scoate abilitatile sau disponibilitatea noastra in evidenta. Daca avem o problema deranjanta cu o colega/un coleg, aceasta se rezolva tot prin comunicare directa si nu prin “masinatii meschine” pe la spate, antrenand in jocul nostru si alti colegi sau medici.

3. Situatie:
a. Pacient cu tratament intramuscular in derulare vine pentru efectuarea tratamentului si constatam o echimoza, nu este deloc potrivit sa spunem: “cine v-a facut ieri tratamentul”, iar dupa raspunsul pacientului sa afirmi: “normal, nici nu credeam altfel, doar asta-i in stare de asa ceva”. Daca vedem ca colega a gresit si stim care este natura erorii ei, cel mai corect este sa ii spunem ei ce credem pt a o ajuta sa nu mai greseasca si nu sa o denigram in fata pacientului.

b. Pacientul este sfatuit de medic sa urmeze un anumit protocol pentru un pansament de exemplu. Daca esti chemat sa executi tratamentul si constati ca nu ar da rezultate conform experientei tale: NU spui ca medicul care a prescris e handicapat.

Ai doua variante:
* sa faci cum este prescris si atat fara sa faci nici o remarca si daca nu merge bine sa il trimiti la medicul prescriptor
* sa refuzi si sa te scuzi ca tu nu poti lucra astfel, fara sa comentezi cu privire la competenta medicului prescriptor

Pentru releventa unei bune inter-relationari dintre medici – asistenti va atasez link-ul unei discutii amuzante in cadrul unei astfel de comunicari: Din inter-relationarea mea cu medicii

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ în 16.05.21
(👇 click pe imagine👇 )

Webinar - Montarea unei branule

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!