logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Tratamente la domiciliu – Curatarea ochilor

Pacienți imobilizați la pat fac de multe ori așa zisul “urdor”, niste secretii care se usuca si incarca deranjant de mult pleoapele.

De aceea, este foarte important să curățăm și ochii pacientului imobilizat, cel puțin o dată la două trei zile.

Cum se face curățarea ochilor?

Dacă ne putem permitem, din punct de vedere financiar, un gel de curățare ofltalmica, îl folosim pe acesta, dar știm bine, cu toții, că totul ține de costuri, iar îngrijirea unui vârstnic necesită niște costuri exorbitante. De aceea de multe ori găsim soluții ca să nu abandonăm îngrijirile, folosind soluții cat mai ieftine ca să putem să susținem îngrijirea vârstnicului ala long. Astfel, in cazul in care nu ne permitem putem folosi ser fiziologic. Teoretic ar trebui folosite monodozele de ser fiziologic, insa si acestea au costuri destul de ridicate. In cazul unui buget foarte limitat, putem recurge la utilizarea serului fiziologic din flacon, cu mentiunea ca acesta trebuie tinut la frigider intre doua utilizari deoarece la peste 25 de grade mentinut mai mult de 8 ore, el poate dezvolta bacterii pe care ulterior sa le inoculam intra-conjunctival.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

La curățarea ochilor, o mare importanță o are faptul că fiecare ochi se curăță distinct. Putem folosi dischete demachiante dacă nu ne permitem șervețele sterile pentru ochi. Folosim, astfel, dischete demachiante, ștergând fiecare ochi cu o dischetă separata, începând de la comisura externă ( coltul exterior al ochiului ) spre cea internă ( coltul interior al ochiului ) o singură dată. La fiecare ochi folosim o altă dischetă pe care anterior am picurat un pic de gel de curățare sau ser fiziologic. Curățarea se face de două trei ori pentru fiecare ochi, ștergând o singură dată. Nu se mută discheta de la un ochi la celălalt pentru că facem transfer de bacterii, iar dacă un ochi este bolnav transferăm infecția și la ochiul sănătos.

O alta problema a vârstnicului este si faptul că glandele lacrimale nu mai produc suficient lichid, astfel că ochii vârstnicului sunt extrem de uscați. Acesta acuză de multe ori usturimi de aceea majoritatea vârstnicilor au nevoie să folosească pe termen lung lacrimi artificiale.

De asemenea, în jurul ochilor pentru întreținerea pielii sensibile a pleoapelor, se poate folosi vitamina A uleioasă ( care este responsabilă cu refacerea tegumentelor și mucoaselor ), asta dacă pacientul nu-și permite unguentul oftalmic cu vitamina A. Acesta din urma se poate pune și în sacul conjunctival. În cazul în care folosim vitamina A uleioasă aceasta se pune strict pe ploape și pe pielea din jurul ochilor.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!