fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale

Îngrijirea urechilor la vârstnicii imobilizați la pat are si ea, o importanță majoră.

Urechile se ingrijesc prin curățarea pavilionului, fiecare ureche se curățându-se separat.

Nu se introduc bețișoare igienice în ureche pentru că se poate accidental produce leziuni ale conductului, perforatii de timpan sau se poate introduce în profunzime un dop de cerumen preexistent.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Se curăță pur și simplu cu o compresă de tifon umedă sau cu apă și săpun, urmând să fie limpezita urechea ulterior sau dacă dorim să simplificăm lucrurile chiar și cu șervețele umede.

Dacă pacientul prezintă o diminuare a acuității auditive se va face inspecția conductului cu un otoscop și dacă acest conduc prezintă un dop de cerumen care a blocat conductul se va face o spălătură auriculară cu mențiunea că nu se face la pacienții cu perforații de timpan.

Aparținătorii nu pot să facă spălătură auriculară, trebuie să cheme un asistent medical.

Dacă pacienții sunt purtători de proteze, aparate auditive trebuie și acestea curățate și îngrijite și nu trebuie lăsate pe urechea pacientului peste noapte sau o perioadă mai lungă de timp, în pat nesupravegheat. Aparatul i se atașează doar atunci când este necesar să comunice.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

🔴👉 Vom viziona IMPREUNA cu participantii imagini de cazuri cu PLĂGI ÎN FAZĂ DE NECROZĂ si vom DISCUTA ce se poate face pentru a facilita debridarea, ce nu e recomandat sau ce se greseste frecvent si ce solutii putem gasi pentru a evita complicarea situației, inclusiv despre produse farmaceutice existente pe piata medicala
Webinar - Plagi in faza de NECROZA

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!