fbpx

Tratamente la domiciliu – Subiecte medicale

Ce vedeți în imaginea de mai jos, este cavitatea bucală a unui pacient care a fost intubat.

Prezenta necroze pe toată limba, pe bolta palatină, pe omușor, era ceva înfiorător.

Nu vreau să fac observație colegilor din spitale pentru că știu că sunt depășiți numeric de toată situația, însă constat cu tristețe că dacă sistemul ăsta s-ar pune puțin la punct și am avea în spitale pe lângă asistentul care face si administreaza tratamentul injectabil si medicamentos, am avea și personal care acordă îngrijirile medicale la patul bolnavului, celelalte îngrijiri, cele legate de prevenție, am avea si noi o sansa la o ingrijire medicală cel puțin satisfăcătoare.

Cum ingrijim leziunile cavitatii bucale datorate intubarii ?

În situația de față, pacientul era intubat, fiind în permanență cu gura deschisă, toată cavitatea bucală s-a uscat. Omul nu mai avea salivă, astfel că a făcut niște leziuni înfiorătoare în toată cavitatea.

A venit acasă cu sondă nazo-gastrică și bineînțeles trebuia îngrijită și refăcută toată mucoasa cavității bucale.

După ce l-am preluat acasă ne-am pus pe treabă și în câteva zile am reușit să îndepărtăm necroza. Când avem astfel de situații e foarte important să spălăm întreaga cavitate. Și cavitatea bucală se îngrijește tot prin spălări, spălări repetate.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Cum se face spălarea cavității bucale?

Folosesc o compresă sterilă pe care o înfășor în jurul indexului, înmuiată în apă bicarbonată, badijonez cu ea întreaga cavitate, încercând să captez în textura de tifon a compresei, toate celulele moarte de pe suprafața limbii.

Pentru ca la început durerile sunt mai mari, folosesc o compresă din material netesut,  să fie moale ca să nu producă alte leziuni si durere in plus, manopera trebuie sa fie cat mai putin traumatizanta. Curățarea trebuie făcută așa cum am menționat prin badijonare, însă doar până la limita tolerantei durerii a pacientului

Soluția bicarbonata ( la 250 ml apa se pune o lingurita de bicarbonat ) are rolul de a regla PH-ul si de a reduce proliferarea fungica în cavitatea bucală, unde să știe foarte bine că de cele mai multe ori se formează candidoză bucală la pacienții purtători de proteze, la cei care sunt intubați sau la cei cu un deficit de îngrijire datorită imobilizării.

După curățare se poate folosi glicerina boraxata cu anestezic ca să-i amelioreze suferința, durerile provocate de leziuni, iar apoi alternativ cu glicerina boraxata se poate folosi vitamina A uleioasă care este responsabilă cu refacerea tegumentelor și mucoaselor.

Curatarea trebuie executata cat mai des. Nu este suficient să i se curețe cavitatea bucală doar o dată la 24 de ore, ci cu cat mai des se face tratamentul, cu atât mai rapidă va fi recuperarea. Desigur, dacă există disponibilitate de timp și de resurse materiale din partea apartinatorilor.

După ce rezistența la durere a pacientului se îmbunătățește și atât glicerina boraxata cât și vitamina A, încep să-și facă efectul, putem să schimbăm compresa din material nețesut cu comprese din tifon țesut, pentru a capta și mai bine celulele moarte.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!