fbpx

Subiecte medicale – Tratamente la domiciliu

Azi o noua poveste MOTIVATIONALA cu asistenți în devenire. O poveste despre CREATIVITATE și IMPLICARE.

După cum bine știți cei care mă urmăriți eu nu am făcut dintotdeauna aceasta meserie. Am ales aceasta meserie într-un moment de cumpănă al vieții mele. Astfel am devenit asistent abia la 41 de ani. Nu asistent licientiat, ci DOAR cu o școală postliceala. E adevărat ca am diploma de BAC, însă după părerea mea, nu aceste diplome de BAC sau de școală POSTLICEALA m-au făcut sa mă desăvârșesc în ceea ce sunt azi.

Fac aceasta meserie de 13 ani ( din primul an de școală sanitara ), dar a fost practic o REVELATIE.

Înainte de asta am făcut multe meserii, însă TOATE mi-au plăcut și le-am făcut cu implicare maxima: am fost desenator tehnic la un institut de cercetare și proiectare, am predat ore de matematica la nivel 5-8 ( eu am terminat liceu de matematică-fizică ), m-am ocupat de administrația imobilului în care locuiam, am făcut operarea baze date și telefonie într-un call-center, am făcut peste 15 ani croitorie care mi-a dezvoltat și mai mult latura creativa, fapt pentru care acum 5 ani am creat rochia de cununie a fiicei mele ( vedeți mai jos imagini )

Subiecte medicale - Tratamente la domiciliu - Cum te ajuta CREATIVITATEA sa devii asistent medical?

Toate aceste experiențe au condus la cumulul de informații și experiență pe care o am. Nimic nu a fost în zadar. 

Poate te intrebi ce legătură are croitoria cu asistenta medicala? Are: dezvolta motricitatea fina, prin faptul ca înveți sa lucrezi cu cele mai FINE materiale ( astfel reușesc sa simt și cele mai subțirele vene ), iar CREATIVITATEA este un lucru esențial în asistenta medicala.

În psihologie, Rossman a detaliat un model de creativitate care spune următoarele:
( adaptați tot ce scrie mai jos la o problema medicala pe care trebuie sa o rezolvam – gândiți-vă cât ajuta sa fii un astfel de model care știe sa urmeze acești pași )
Observarea unei necesităţi sau a unei dificultăţi
Analiza necesităţii
Analiza întregii informaţii disponibile
Formularea tuturor soluţiilor obiective
Analiza critică a acestor soluţii (avantaje, dezavantaje)
Naşterea noii idei – invenţia
Experimentarea, pentru a testa cea mai promiţătoare soluţie, selectarea şi perfecţionarea alcătuirii finale. 

Acest concept care vizează necesitatea CREATIVITATII în asistenta medicala mi-a fost confirmat în ultimii 3 ani de când îndrum viitori asistenți medicali.

Un exemplu de acest gen este Andreea Mitu, moderatorul grupului de asistenți pe care îl administrez ( și pe care îl găsiți accesând link-ul Asistenti Medicali – Cazuri, Manopere, Tehnici.), un asistent medical ce conduce îngrijirile într-un centru de vârstnici unde medicul vine o data în săptămână sau poate mai rar și unde ea ca și asistent coordonator trebuie sa găsească SOLUTII cu resurse extrem de limitate atât umane cât și financiare. Discutand într-un interviu cu ea ( găsiți interviul cu Andreea accesând link-ul: Interviu asistent medical Andreea Mitu ) veți putea afla ca Andreea este un OM CREATIV căreia ii place tot ce înseamnă obiectele decorative Hand-Made realizate prin diferite metode ( aflați mai multe din clip ), creativitate care o ajuta extrem de mult în coordonarea activității din centrul de vârstnici.

Subiecte medicale - Tratamente la domiciliu - Cum te ajuta CREATIVITATEA sa devii asistent medical?

Un alt exemplu este David, un cursant ce a solicitat sa faca un seminar online de puncții cu mine, desi nu este încă nici elev, dorește doar sa se înscrie la școală, în schimb este voluntar la Ambulantă și iși dorește din toată inima sa devină asistent medical. Astfel a achiziționat seminarul de recoltare cu microperfuzor și Holder ( despre care puteti afla detalii in link-ul: Seminar recoltare sange cu microperfuzor si holder ) și în timpul seminarului am realizat ca este extrem de îndemânatic. Mi-a fost extrem de simplu sa ii arat toată manopera și sa o prindă din prima fără cea mai mică dificultate. ( vezi mai jos poza cu el de la seminar )

Subiecte medicale - Tratamente la domiciliu - Cum te ajuta CREATIVITATEA sa devii asistent medical?

Apoi am aflat ca el îl ajuta în timpul liber pe tatal sau în atelierul de confecții metalice pe care acesta îl deține. Astfel ca azi, cu câteva săptămâni înainte de Paste, primesc un pachet care avea ca expeditor David Feher și când deschid coletul găsesc minunățiile din imaginea de mai jos.

După ce ii mulțumesc din suflet aflu ca TOTUL este creeat de mana lui: sfeșnicele din confectia metalică, suportul pentru șervețele și inclusiv gravura de pe paharul de sticla. Mi s-a confirmat pentru încă o data ca acest model al lui Rosstman este valabil și ca oamenii creativi reușesc și realizează ORICE isi propun: CU sau FARA bac, CU sau FARA licența, CU sau FARA susținerea din exterior, doar prin puterile proprii, printr-o buna organizare, un model și o VIZIUNE bine pusă la punct care face totul POSIBIL.

Subiecte medicale - Tratamente la domiciliu - Cum te ajuta CREATIVITATEA sa devii asistent medical?

Așa ca dragii mei, cei care sunteți descurajati exact de cei care ar trebui sa va susțină sau cei care ar trebui sa va îndrume: PERSEVERATI, fiți CREATIVI, nu va abandonati VISUL. Dacă te folosești de creativitate și de imaginație totul poate deveni POSIBIL. 

Nu uitați de ceea ce ne spunea Einstein: “IMAGINAȚIA este mult mai importanta decât  CUNOAȘTEREA. Cunoașterea te duce din punctul A în punctul B, însă imaginația poate face ocolul pământului. 

🔴👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ziua internațională a asistentului medical

👉 Cuponul de reducere de 50 lei poate fi utilizat în perioada 12-15.05.2022 aplicând codul de cupon "asistent22" și se aplică oricărui produs virtual de pe site: abonamente, suporturi video de curs sau webinarii👇👇👇

👉 Abonamente : https://www.medatalos.ro/pachete/
👉 Webinarii : https://www.medatalos.ro/achizitioneaza-webinar/
👉 Suporturi video de curs : https://www.medatalos.ro/module-video/

Cupon asistent22
Te rugam, sa nu copiezi acest text!