fbpx

 Asistent medical generalist 

✅🔴👉 Am primit acest mesaj in privat in una din serile de iarna si tot mi-am propus sa-l scriu si sa raspuns.

„Bună seara Meda Talos. Este deja ora 23:00, este tarziu, știu …, dar acum am puțin timp și aș dori să-ți scriu doar câteva rânduri despre mine. 

Citesc când pot și când timpul îmi permite, citesc cu drag tot ce scrii, îmi place mult felul în care explici și clipurile video. Totul este expus atât de simplu în termeni fini și ușor de înțeles, mai mult, când îți ascult clipurile, rețin mult mai ușor informațiile decât atunci când citesc în ghidul de nursing. 

Vreau să-ți scriu câteva rânduri despre mine și ce m-a determinat să mă înscriu la o postliceală de AMG la vârsta de 44 de ani. 

În primul rând experiența mea ca îngrijitoare de  bătrâni cu felurite afecțiuni în Germania și Austria timp  de 7 ani. În acești 7 ani mi-am dat seama care este vocația mea și că trebuie să mă implic mai mult în această direcție, să cunosc mai multe lucruri și să avansez implicându-mă. 

Îmi place mult meseria de asistentă medicală, dincolo de această meserie, este cea de “mamă profesionistă”, femeia care din două cuvinte ridică, femeia care mângâie și aduce un zâmbet pe chipul unei bătrâne sau al unui bătrânel. 

Am un deosebit respect pentru vârstnici și știu câtă nevoie au ca să fie mângâiați și tratați cu multă compasiune. 

Au nevoie de vorbe care să-i aline și de brațe care să le ofere siguranță și liniște, aceasta este terapia pentru ei și un zâmbet sincer, un dans…chiar… face mai mult decât multe cuvinte. 

Ei sunt cei care ușor, ușor….se îndreaptă spre apus și foarte repede se transformă în niște “bebeluși bătrâni” care au aceleași nevoi ca și copilașii, ori… copilașii după cum știm, au o deosebită și imperioasă nevoie de brațele calde și blânde ale mamei, tot aşa au nevoie și cei bătrâni, de brațele unei mame. 

O singură întrebare am pentru tine, Meda, mi-ar plăcea să îmi răspunzi și într-o postare de-a ta pe site-ul tău: De ce în nursing se folosesc atât de mulți termeni greoi și greu de pronunțat, când corpul omenesc cu toate organele, celulele, vasele de sânge și toate oasele din el poate fi înțeles prin cuvinte simple de omul de rând care nu are studii superioare cu privire la corpul uman? O seară frumoasă și liniștită îți doresc. 🪶

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ !!!

👉  Poți acum să planifici ore cu Meda au să alegi pachete de ore accesând link-ul prin imaginea de mai jos 👇👇👇

Consiliere pentru elevi - Poza articol

Sincer, chiar nu stiu ce sa raspund la aceasta intrebare pentru ca si pe mine ma deranjeaza in aceeasi masura si am depus enorm de multe eforturi in scoala ca sa aprofundez materia. Apoi, vazand in timp dificultatea celor aflati la debut si a apartinatorilor, mi-am propus sa fac aceste platforme prin care sa incerc sa TRADUC informatia pe intelesul tuturor, a oamenilor de rand care au nevoie sa isi ingrijeasca parintii la pat si care nu au cunostinte medicale, dar care sunt obligati sa faca aceste ingrijiri independent de toti acesti termeni academici. 

Pe vremuri oamenii stiau sa isi ingrijeasca bunicii si parintii acasa, acum mai nou ne ingradim de protocoale atat de stricte in care un asistent la patul unui bolnav in spital, nu mai stie sa evacueze o flictena, el cheama serviciul de chirurgie plastica sa faca aceasta. Si prin aceste ingradiri, nu doar ca blocam accesul la ingrijiri, dar ridicam niste bariere imposibil de trecut si de asemenea crestem costurile de ingrijiri la niste scoruri exorbitante. Nu e totuna ca un asistent de ingrijiri sa evacueze flictena, aflandu-se in imediata apropiere a pacientului sau sa platesti costurile de deplasare si manopera unui serviciu de chirurgie plastica. 

Pe vremuri bunica stia sa „oblojeasca” o arsura fara sa se infecteze ( stia ca aia in primul rand SE SPALA si apoi punea untura de porc ), acum chemam serviciul de chirurgie care aplica betadina ce usuca si distruge flora saprofita a pielii ( bacteriile bune de pe aceasta ) si pacientul este invatat ca „doamne fereste” sa ude plaga sa nu se infecteze asa ca aplica la nesfarsit acest panaceu al infectiilor „betadina” si ajunge efectiv sa isi dezintegreze pielea.

Mie mi se pare ca cu cat tehnica sanitara evolueaza, cu atat mai mult ingrijirile primare au de suferit si implicit cei care sufera din tot acest proces „evolutiv” sunt pacientii. Medicii nu mai stiu sa faca un consult obiectiv daca nu implica zeci de resurse materiale: analize, imagistica etc, asistentii nu mai stiu sa acorde ingrijiri de baza, ei nu fac toaletarea pacientului pentru ca asta cica face infirmiera, care nici ea nu e instruita sa o faca cum trebuie, dar asistenta nu evacueaza nici flictena si nu panseaza nici escara pentru ca e domeniul chirurgiei plastice si uite asa am devenit o societate care se sustrage de la cat mai multe responsabilitati posibile si care foloseste pentru exonerare de responsabilitati termenii academici.

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Reducerea SĂPTĂMÂNII !!!

👉 Webinarul despre tratrea plăgilor în fază de FIBRINĂ îl puteți achiziționa la REDUCERE doar pentru o săptămână ( până în 21.08.22 ). Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Webinar - Plăgi în fază de FIBRINĂ - Poza produs

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!