logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Alginat de calciu – Sulfadiazina de argint – Tratarea ranilor – Pansamente

✅🔴👉 Alginatul de calciu ( Sorbalgon ) NU se combina cu sulfadiazida de argint ( Regen Ag sau Dermazin )

👉 Azi despre combinatia defectuoasa si des intalnita in efectuarea pansamentleor de Alginat de Calciu cu Sulfadiazida de argint ( exemplu: Sorbalgon cu Dermazin sau Regen Ag ) 

👉 De ce mereu am mentionat ca aceste doua tipuri de substante nu le amestec?

Daca citim prospectele date de producatori vom afla urmatoarele: …

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

👉 Sorbalgon este un pansament din fibre de alginat de calciu. La contactul cu sarurile de sodiu din exudatul plagii, fibrele de alginat se transforma in gel, mentinând un mediu umed la nivelul acesteia, dar un nivel de umiditate optim vindecarii.

👉 Regen-Ag sau Dermazin cremă contin sulfadiazidă de argint care este un medicament ce aparţine grupului de chimioterapice locale. Aceasta substanta face debridare chimica prin actiunea ionilor de argint, iar forma crema face inmuierea tesuturilor, avand si o actiune antimicrobiana.

🔴👉 Traducand cele mai sus mentionate din prospectele producatorilor putem spune urmatoarele: 

👉 Sorbalgon il folosesc atunci cand plaga e exudativa pentru a absorbi secretiile si a elibera alginatul de calciu in plaga si a curata peretii acesteia, insa este util in plagi cu exudat minim sau mediu pentru ca la un exudat abundent nu reuseste sa faca fata, fiind necesara schimbarea lui la cateva ore si devine extrem de costisitor.

👉 Regen Ag ( sau Dermazin ) il folosesc cand plaga are nevoie de debridare chimica atunci cand plaga este mai uscata, fara exudat, pentru ca forma crema va aduce aport lichidian tesuturilor si cat timp se pastreaza umiditatea oferita de crema, actiunea antimicrobiana a ionilor de argint va proteja plaga de proliferarea bacteriana.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru tratarea plagilor in faza de FIBRINA. Din cele 9 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Webinar - Plăgi în fază de FIBRINĂ - Poza produs

👉 Daca eu pun Regen sau Dermazin pe o plaga deja umeda o voi macera si mai tare si se va intinde plaga prin distructia epiteliului sanatos de pe marginile plagii excesiv de umeda. 

👉 Daca pun Sorbalgon pe o plaga uscata, acesta nu are nici un efect, el trebuie activat de exudat. Se poate activa cu solutie Ringer, dar NU cu Regen, pentru ca asa spune producatorul, cine sunt eu sa spun altfel. Cine sunt eu sa afirm ca merge bine combinatia fara sa fi facut studii de compatibilitate a acestor doua substante. 

👉 Daca accidental a functionat ( asa cum imi spusese cineva in comentarii ca la el a functionat aceasta combinatie ), a fost pentru ca imunitatea pacientului a fost una pe masura. 

👉 Ca idee trebuie sa stiti ca: NICIODATA un medic sau asistent nu a vindecat un om. Acestia doar acorda suport profesionist pe perioada in care corpul face treaba, acest vehicul miraculos care are resursele necesare sa se vindece singur, dar care are nevoie de suport profesionist pe perioada de recuperare. Din pacate constat cu tristete ca suportul acordat de unii dintre noi face mai mult sa puna piedici refacerii si in loc sa il ajutam il incurcam in treaba nemaipomenita pe care de multe ori ar face-o mult mai bine singur, decat cu ajutorul nostru. 

👉 Dragii mei, argumentul „asa a zis medicul„ nu este un argument sustenabil pentru ca nu este bazat pe studii si dovezi. Argumentul pentru care faceti intr-un anumit fel trebuie sa îl luati de la PRODUCATOR, este singurul care stie pentru ce a perfectat un produs. Nu mai puneti colegii nici asistenti si nici medici mai presus de producatorul produsului pe care il utilizati!!!!

👉 Sursele de informare ale acestui clip:
https://www.anm.ro/_/_RCP/RCP_11071_13.11.18.pdf
https://www.hartmann.info/-/media/products/2021/10/12/20/04/116850

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!