logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Punctia venoasa – Administrarea intravenoasa – Recoltarea sangelui – Tratamente la domiciliu – Montare branula 

Dacă un echipaj de pe ambulanță, preia un pacient de la domiciliu, protocoalele prevăd că trebuie să-i monteze o branula și dacă trebuie și dacă nu trebuie.
Protocoalele prevăd că această branula TREBUIE montată pentru cazul în care survine ceva pe parcursul transportului cu ambulanța, echipajul să poată avea acces RAPID la o linie venoasă.
Ok, asistentul de pe ambulanta, uneori reușește din prima alteori se mai sparge vena și nu reușește, decât din a doua punctionare. Să zicem că nimerește din prima, este transportat în UPU ( unitatea de primiri urgențe ).
Ce fac colegii de acolo ? Îi mai montează o NOUA branula, fără măcar să verifice dacă cea montata de echipajul de pe ambulanță, este funcțională.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Întrebarea mea, pentru colegii mei, era de ce fac asta?
Unii colegi, mi-au răspuns să zicem, cu anumite informații pertinente: cum că trebuie administrate soluții care nu sunt compatibile în același timp, lucru acceptabil și de înțeles. Astfel că, se pune o substanță pe o branula, o altă substanță pe altă branula.
O alta motivatie: că trebuie recoltat sange și că de pe o branula se recoltează sînge, iar pe o alta se face administrarea perfuzabilă.

Întreb: de ce nu verificați permeabilitatea branului montată de ambulanță?
Răspunsul multor dintre colegi a fost: noi nu avem încredere în ce fac cei de pe ambulanță și nu strică să mai aibă o linie venoasă!
Deci fără să verifici permeabilitatea primei branule, tu mai pui încă o branula, dar cu ocazia aceasta eu de fapt am aflat de la colegi că se mai pun încă două branule în unitatea de primire urgențelor pentru a se face perfuzie pe una și pe cealaltă recoltare.

Astfel că, ii intreb din nou pe colegi: dar de ce nu recoltați pe ac și holder sau cu fluturaș?
Raspuns: se recoltează de pe o branula de câte două-  trei ori în contextul în care de pe o branula, toata lumea stie ca se poate recolta sînge o singură dată la montare, deoarece pe cateterul sau in corpul branulei rămân de multe ori micro-cheaguri și obtii valori eronate ale analizelor de sange.

De ce sunt eu așa de revoltată?
Pentru că, mi s-ar părea normal să economisești capitalul venos al pacientului!

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

In conditiile mai sus mentionate, pacientul nostru ajunge pe secție unde dacă nici acești colegi nu au încredere in ce fac colegii de pe ambulanță și UPU, mai pun și ei o a patra sau a cincea branula.
Astfel că, pacientul nostru ajunge cu capitalul venus epuizat, încă înainte să înceapă protocolul de tratament, care poate dura între 7/10/14 zile.

Eu nu spun că nu ar fi imeprios necesar câteodată! Eu spun DOAR că, nu trebuie să lucram ca la abator. Adică luăm pacientul și urmăm niște protocoale idioate fără măcar să verificăm dacă putem folosi ceea ce s-a făcut anterior, pentru a face o economie a capitalului venos.
Pacientul acela este o entitate! El nu este materia primă am muncii noastre!
El nu trebuie utilizat, pentru a ne arăta ca ne facem treaba PERFECT conform protocoalelor. Adică nu se ia în calcul ce face colegul ca să facem noi PERFECT?!

Oricum nu facem perfect, nu toți ne facem meseria perfect și nu are rost să negați pentru că uneori mai ratați, cum toți facem nu contest lucrul ăsta, pentru că oricui i se întâmplă.
Si mie mi se întâmplă, oricui i se poate întâmpla, dar de ce să nu încercăm să luăm pe fiecare pacient în parte, considerându-l un OM.

Cum e posibil să ajungi deja pe o secție tot ciuruit inca din perioada de investigare?!
Da, probabil o să-mi spuneți cum mi-au spus și ceilalți în comentarii, că nu sunt eu cu astea, că nu lucrez în Ambulanță sau in UPU.

E adevărat, însă îi rog pe colegii care lucrează pe secții să confirme: cum reușesc să facă timp de 7:10 zile tratamentul unui pacient care este preluat de la ambulanță și unitatea de primire urgențe ciuruit fără urmă de capital venos ! Unde mai puneți fraților branule la un astfel de pacient?

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

ATENȚIE:

  • NU UTILIZAȚI informația din site ( text sau video ) ca un sfat medical, aceasta nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !
  • Acest site NU oferă formare profesională, toate materialele sunt STRICT informaționale, reprezentând experiența unui asistent medical instructor
  • Cursurile, Webinariile video precum și materialele TEXT reprezintă o culegere de secrete dobândite din experiență și NU protocoale de proceduri ( pe acestea le găsiți în manualele de nursing sau în manualele de proceduri furnizate de OAMMR )
  • Mentorii sunt persoane care au parcurs programele de instruire ale site-ului, care și-au luat diplomele de instruire pe baza evaluărilor făcute și care au încheiat un contract de colaborare cu administratorul acestui site Suport Asistenti si Pacienti Meda Taloș, pentru a oferii servicii de mentorat legate de programele pe care ei deja le-au parcurs și s-au evaluat
  • Orice asemănare cu persoane, cazuri sau situații este PUR ÎNTÂMPLĂTOARE, acest site respectă protecția datelor personale și protejează identitatea pacienților chiar dacă sunt descrise prezentări de caz, acestea sunt elaborate, protejând datele personale
Te rugam, sa nu copiezi acest text!