fbpx

Punctia venoasa – Recoltarea sangelui – Analize medicale – Analize de sange

Dragii mei, una din întrebările puse de voi este :
De ce după efectuarea unei puncții venoase în vederea recoltarii de sânge, după refluarea primilor picuri de sânge în vacuetă, fluxul sanguin se oprește? 

Sunt mai multe situații:

1. Pacient hipovolemic – vine în vacuetă doar atâta sânge cât s-a colectat prin garotare.
* Dacă pacientul nu consumă suficiente lichide, mai ales că recoltarea se face dimineața, lui i se spune să nu mănânce, iar prin asta înțelege și că nu trebuie să bea ( aici trebuie educat pacientul, înainte de recoltare să consume apă minim 500 ml )
* Dacă pacientul totuși afirmă că a băut, nu este neapărat să fi fost o cantitate suficientă, sau e posibil să fie diabetic, situație în care acesta urinează foarte mult, ceea ce face ca toată apa consumată să se evacueze prin urină.
* În acest caz, de pacient hipovolemic ( acest lucru trebuie să învățați a-l recunoaște la palpare – acesta va fi subiectul altei postari ) NU se folosește sistemul de recoltare cu vacutainer!!! Alegem să facem recoltarea pe ….

Pentru citirea ARTICOLULUI COMPLET in care vei afla inca trei situatii in care este posibil ca sangele sa se opreasca in timpul unei recoltari de sange, acceseaza butonul rosu de mai jos pentru achizitionarea unui abonament care iti ofera acces  nelimitat la tot continutul sectiunii ARTICOLE al site-ului.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

În săptămânile care urmează vom lucra la o îmbunătățire a structurii site-ului, motiv pentru care în luna iunie nu vom tine webinarii săptămânale, însă poți INVATA din EXPERIENTA MEA, accesând cele 650 de articole existente în site. Pentru accesul COMPLET la acestea ( cei care nu sunt INCA abonati ) 👉 click pe imaginea de mai jos și achiziționeză un abonament ! 👇👇👇

www.medatalos.ro - tratamente la domiciliu, subiecte medicale, punctia venoasa, administrarea intravenoasa, administrarea intramusculara, administrarea subcutanata, tratarea ranilor, pansamente

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!