fbpx

Ilegalitate sau act umanitar?

Dragi colegi asistenti vreau sa va pun o intrebare:

Daca asistentul medical este chemat la un pacient la domiciliu pentru a-i acorda suport in ingrijirile medicale, ne referim aici la acele ingrijiri care fac obiectul manoperelor autonome, cum se numeste acest act:

  • ilegalitate sau act umanitar?
  • legislatia din 2014 care reglementeaza activitatea asistentului medical prevede ca acesta nu are voie sa faca nici un fel de ingrijiri daca nu o face prin intermediul unei firme de ingrijiri la domiciliu sau constituindu-si un cabinet individual autorizat de OAMMR si DSP 
  • Cu toate acestea pacientii sunt externati cu escare de decubit, cu deficit de autoingrijirie, cu tratament injectabil necesitant, cu scheme de tratament complexe pe care nu le stiu gestiona, cine are autoritatea legala sa ii sprijine pentru a-si asigura aceste ingrijiri?
  • Stie apartinatorul: mama, tata, fiica, sotul sa panseze o escara, sa mobilizeze pasiv pacientul, sa administreze un clexane?
  • Care este raspunsul corect dragii mei: ilegalitate sau act umanitar?

Pentru alte subiecte medicale accesati link-ul: Subiecte medicale

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!