fbpx

Subiecte medicale

Pacientă, 53 ani, întâmplător vecina de scara, in imobilul in care locuiesc, este găsită în fața ușii de la intrarea apartamentului ei fără conștiență.

Vecinii o ajută sa se ridice, aparent susține că nu s-a întâmplat mare lucru. Ea afirmă că totu-i în regulă.

A doua zi, însă sunt anunțată si rugata de către fiica ei, rezident în Anglia, să merg să o văd pe mama ei pentru ca nu e bine.

Când ajung la dansa în casă, constat că este complet dezorientată temporo-spatial, ușor afazica, avea capacitatea de percepție foarte, foarte afectată si se deprecia vizibil sub ochii mei în timp ce încercam să pun întrebări de control pentru a mă edifică cu privire la starea ei.

Ei bine sun la ambulanță, vine un echipaj foarte drăguț, preia pacienta, o duc în urgență. Având în vedere că pacienta nu avea pe nimeni în țară, fiica fiind plecată, las numărul meu de contact și le menționez că dacă este necesar pot să mă contacteze cu privire la starea pacientei, eu fiind și asistenta medicului ei de familie, astfel ca ii cunosteam și istoricul medical.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Cei de la ambulanță duc pacienta în urgență unde este evaluată și mă contactează o doamnă doctor de acolo, foarte drăguță, îmi explică cum stă situația și mă anunță că va fi transferată pe o secție de neurologie a unui spital din Cluj.

Ei bine, pacienta ajunge acolo, fiind cu boli asociate, avea bineînțeles tratamentul cardiologic, tratament cu antidiabetice orale si cu insulină, este internată, insa ce mă scandalizează pe mine este faptul ca sunt sunată de medicul ei neurolog de acolo, să îmi spună că trebuie dusa de urgență insulina pentru că trebuie administrată, avand o glicemie de peste 400.

Nu a fost problema, am lăsat totul deoparte, am mers la apartamentul doamnei care îmi lăsase cheile, neavând pe nimeni aici, cineva trebuia să închidă ușa după plecarea ambulanței.

Ei bine merg să-i caut insulina, duc insulina, insa ce vreau eu să întreb este: dacă nu ai pe nimeni în țara asta sau pur și simplu ești luat de pe jos și internat și esti diabetic și nu are cine să-ți ducă insulina sau nu are pe cine să contacteze spitalul, ce facem, lăsăm pacientul să moară?

Care-i treaba? Există niște protocoale în spitale care prevăd: sunați aparținătorii să aducă insulină în maniera în care atunci când aparținător fiind, astepti cu nerăbdare să fii sunat si să fii informat cu privire la starea pacientului tau, iar atunci nu te contactează nimeni. Tu, dacă dai telefon disperat, că aparținător, nu stă nimeni de vorbă cu tine ca să-ți explice care-i starea pacientului, în schimb te sună să aduci materiale de acasă!

Sau pur și simplu este comoditatea de-a face deconturile pentru tratamentele bolilor asociate? Să zicem că nu facem treaba asta și pacientului nu i se administrează insulina și intră în comă diabetică, evoluand spre deces, ce o să scrie pe certificatul de deces la cauza decesului: „NU AVEA PE NIMENI” ?!?!?!

O bună cauza a decesului! Nu s-a administrat tratamentul pentru că nu avea pe nimeni care să i-l aducă, iar noi, cadrele medicale nu facem decontul pentru bolile asociate, nu facem consultat interclinic ca să nu ne complicăm!

În ce țară trăim oameni buni? Mă apucă groaza și frica să mă îmbolnăvesc!!! Nu stiu ce a mai ramas din OAMENI … niste robotei care executa niste protocoale uitand pentru ce au ales aceasta meserie …

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!