fbpx

Oamenii destepti se adapteaza oricaror schimbari

Dragi prieteni, simt nevoia sa impartasesc cu voi si momentele frumoase din activitate, pentru ca v-am bombardat destul cu cele triste.

Zilele acestea am vizitat doi pacienti dragi. Sunt niste pacienti a caror stare de sanatate o am in grija de ceva ani buni. Domnul, face 96 ani, iar doamna 90 ani.

Azi, am alocat mai mult timp dupa efectuarea tratamentului pentru a putea beneficia si a ma incarca de optimismul, seninatatea si intelepciunea de care dau dovada la fiecare intrevedere pe care o am cu dansii. Indiferent de context, dansii nu au decat cuvinte frumoase despre tot si orice, o atitudine pozitiva vis-a-vis de aproape orice situatie. Ca sa intelegeti mai bine, dansii sunt aproape nevazatori ( cecitate avansata ), cu severe deficiente de auz ( ca sa comunic cu dansii “urlu” la propiu, incat pana si vecinii cred ca aud conversatia noastra ), au percepția informatiei foarte incetinita, lucru care ma obliga sa vorbesc rar, cu propozitii scurte si sa pun intrebari de control pentru a ma asigura ca s-a inteles sensul celor relatate, doamna este cu stare post-AVC ( stare pentru care ii si administrez o proteina din creier de porc pentru intarzierea procesului de degradare neuronala ), de asemenea este cu probleme de mictionare, fapt pentru care este sondata permanent ( s-a incercat eliminarea sondei, insa face in primele 12 ore glob vezical datorita sfincterului urinar a carui functie a fost abolita ). Cu toate aceste deficiente, dansii se autogospodaresc, sunt pozitivi in permanenta, zilnic ii puteti vedea la plimbare de mana pe faleza râului din apropierea casei lor, sprijinindu-se unul pe altul.

Azi in discutia pe care am purtat-o cu dansii, am primit o lectie pe care PROMIT sa mi-o insusesc la modul serios. Am intrebat cum se face ca nu se plang niciodata, nu se agita niciodata, nici chiar atunci cand asteapta pe hol la cabinet ( lucru nespecific varstnicilor care de regula dau semne de nerabdare si agitatie atunci cand sunt in asteptatre ), isi desfasoara rutina zilnica in ritmul propriu, dar si-o desfasoara, raspunsul a fost: 

“Oamenii destepti se adapteaza oricaror schimbari cat mai REPEDE, mai SIMPLU si mai SIGUR !” 

De luat aminte, dragi prieteni, s-ar putea ca acest sfat sa ne duca spre atingerea varstei dansilor!

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

 

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ în 16.05.21
(👇 click pe imagine👇 )

Webinar - Montarea unei branule

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!