fbpx

Onicomicoza sau Ciuperca unghiei

Știu că foarte multă lume se confruntă cu așa ceva. Din păcate, infecția fungică ( cu ciuperci ) este cea mai greu de tratat. Acest lucru se datorează rezistenței sporilor care pot rămâne în starea aceea sporulată până la 3 ani ( în șosete, în lenjeria de pat, prosoape etc, care nu au fost fierte ( sporul se distruge prin fierbere ), de-aceea tratamentul necesită multă rigurozitate.

Poate credeți că aveți nevoie de produse extrem de scumpe pentru așa ceva, dar ceea ce vedeți în imagini, este halucele meu fotografiat în 7.03.2018, când am descoperit acel început de onicomicoză și azi 24.06.2018 după un tratament extrem de simplu, dar perseverent.

Bacteria Helicobacter Pylori
Inițial am încercat pentru două săptămâni un produs foarte scump aprox. 50 lei flaconul de 5 ml cu care am reușit să mă ard “artistic” pe toată pielea din jurul patului unghial. Am renunțat și după ce am judecat bine modul de producere al acestei infecții am înțeles că doar conduita, răbdarea și perseverența vor ajuta. Așa că am procedat astfel:

 • Spălături ( băi de picioare ) în fiecare seara cu apă cu bicarbonat ( 2 linguri rase la 1 litru apă, nu mai mult că poate să ardă, bicarbonatul, fiind o bază ).
 • În fiecare zi am uns toate degetele cu banala cremă pe baza de clotrimazol.
 • Am tăiat în mod riguros unghiile, fără să intru prea adânc în patul unghial pentru a nu produce vreun panarițiu, iar la extremități unde erau prezenți fungii, introduceam acea “spatulă” din trusa de unghii, cu care încercam să îndepărtez cât mai mult din sporii formați sub unghie, dar efectuam manevra foarte fin, pentru a nu produce sângerare sau leziuni.
 • Unghia se taie cat de des este posibil, evident după ce crește câțiva mm, iar imediat după tăiere se fac băile de picioare cu apă bicarbonată și aplicarea de clotrimazol.
 • Picioarele trebuie masate cu creme și unguente ( alternativ ) pentru a păstra elasticitatea și fermitate pielii, și a nu permite apariția crustelor și leziunilor nicăieri pe plantă ( orice leziune este o poartă de intrare pentru spori ), masajul se face în sens invers circulației de întoarcere ( de la vârfuri spre gleznă ), o bună circulație accelerează vindecarea.
 • Se cumpără unghiera NOUĂ la începerea tratamentului care va fi PERSONALĂ, la fel trusa de unghii
 • Se schimba ZILNIC șosetele sau mai des ori de câte ori este nevoie, acestea fiind doar de bumbac și se spală la temperatura cea mai ridicată a mașinii de spălat
 • NU se împrumută: încălțăminte, șosete, prosoape, lenjeria de pat ( PERSONALĂ )
 • După ce ați instituit acest protocol zilnic singurul lucru ce mai rămâne este: PERSEVERENȚA, aceasta este cheia succesului ( ca în orice )
 • Ce vedeți în imaginea ultimă, este o unghie “aproape” vindecată, care din acest moment necesită MENȚINERE, care presupune același protocol plus PERSEVERENȚĂ
 • ATENȚIE: tratamentul onicomicozei dureaza intre 3-6 luni pentru unghiile membrelor superioare si intre 9-12 luni pentru membrele inferioare, atat timp are nevoie unghia sanatoasa sa creascaPentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ în 16.05.21
(👇 click pe imagine👇 )

Webinar - Montarea unei branule

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!