fbpx

Pansament arsura – ”Miracol” in 19 zile 

Prima poză : Arsură “tratată” câteva săptămâni cu “gălbenele” și altele recomandate de diverși “specialiști” la colț de stradă.

Ultima poză : “Miracol” în 19 zile, dar nu cu “gălbenele”!!!

Bacteria Helicobacter Pylori

Mai jos aveți imaginea piciorului la data preluării. Aveam o plagă arsă în stadiu de fibrină combinată cu infecție.

Am inceput prin a curata bine plaga prin aplicarea de comprese sterile pe toata suprafata. Am stropit cu ser din belsug si am asteptat putin. Dupa inmuiere, am prins compresele de colturi si prin rasucire din interior spre exterior am indepartat cat s-au putut din crustele existente. Nu am insistat decat asupra celor care aveau tendinta de detasare. 

Ideea este sa nu producem alte leziuni fata de cele deja existente. Am facut manopera de cateva ori pana am realizat ca nu se mai desprind alte cruste. Am aplicat apoi alte comprese sterile si am stropit peste ele cu solutie cu clorhexidina si apoi din nou cu ser.

Am lasat din nou sa se impregneze plaga. Am procedat din nou ca anterior executand aseptizarea plagii. Am revenit apoi cu alte comprese curate pe care le-am stropit doar cu ser gol si am procedat similar. 

Cand totul era corespunzator acelei faze, am aplicat cu o spatula sterila, sulfadiazida de argint din belsug pe toata suprafata inclusiv interdigial unde am separat deget de deget prim aplicarea unor bucati de comprese sterile peste sulfadiazida de argint introdusa. 

Am acoperit apoi toata suprafata cu comprese sterile, fixandu-le cu fasa hipoalergenica, usor elastica, autoadeziva si puternic aerata.

Am revenit a doua zi cu acelasi protocol si a treia zi de asemenea. 

Bacteria Helicobacter Pylori

Dupa primele trei zile deja plaga arata impecabil, fara cruste, fara semne de infectie. 

Specific ca la curatare se introduce compresa sterila si interdigital si se freaca zona usor pentru indepartarea depunerilor si din aceasta zona

Bacteria Helicobacter Pylori

Am schimbat apoi protocolul cu unul aproape identic ca si manopera, schimband doar sulfadiazida de argint cu pansament gras neutral, cu impregnare de grasime. Acesta conferă emolierea plăgii, datorită acelei impregnări de grăsime pe care o are și nu permite aderarea compresei sterile la țesutul care tocmai se formează. Nu riscăm astfel să rupem celule tinere de granulație și apoi epitelizare.

Bacteria Helicobacter Pylori
Bacteria Helicobacter Pylori
Bacteria Helicobacter Pylori

Materialele folosite în acest caz au fost:

  • Comprese sterile
  • Ser fiziologic
  • Solutie cu clorhexidina
  • Sulfadiazida de argint
  • Pansament cu impregnare de grasime
  • Fașa hipoalergenica, usor elastica si autoadeziva

Pentru alte articole cu prezentari de caz, puteti citi accesand link-ul: Cazuri 

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!