fbpx

Pansamente – Evacuare colectie purulenta

Se intampla frecvent ca un fir de profunzime din cadgut, care se doreste resorbabil, sa produca astfel de reactii la unii pacienti. Cum se actioneaza pentru evacuare si restabilirea cursului de vindecare?

In primul rand daca ne numim asistenti medicali si suntem pusi sa ne confruntam cu o astfel de situatie NU dam fuga repede la medic pana nu incercam sa facem ceea ce am invatat sa facem, adica MESERIA, frumoasa si nobila noastra meserie de asistent medical.

Am facut o scoala pentru a da primul ajutor si a ne ASUMA aceasta. Daca pentru orice julitura sau ”buboi” trebuie sa trimitem pacientul la medic, in acest caz ar trebui sa ne lasam pagubasi, pentru ca nu avem nici o treaba cu aceasta meserie. Pana si bunica stia cum se trateaza o colectie purulenta si ea Dumnezeu s-o ierte nu avea nici o pregatire medicala.

Revenind la cele mai sus intrebate: desigur acesta este un mic granulom al unui fir ce se dorea resorbabil, dar corpul nu a reusit sa faca resorbtia lui in sau pur si simplu pe langa firul care INCA nu s-a resorbit, a inceput un proces proliferativ din diverse motive.

INCA nu este de sarit in apa dupa cum spuneam, asa ca pot si eu ca asistent medical sa intervin, lucru pe care l-am si facut, obtinand rezultatul din ultima imagine in 48 de ore.

Cum am procedat:

  • Cu o zi inainte de prima imagine cand inca nu era chiar asa de colectat, abia se intrezarea o mica colectie, am aplicat pe o compresa sterila o cantitate apreciabila de ichtiol ( este acel unguent negru, urat mirositor care favorizeaza extraordinar de bine colectarea furunculelor ) pe care am fixat-o cu omnifix de jur imprejur pentru a forta unguentul sa ramana pe zona de colectie minim 24 de ore
  • A doua zi colectia mea arata ca in prima imagine, astfel ca am dezinfectat cu betadina, am folosit un ac steril de insulina cu care am punctionat colectia si am evacuat-o
  • Am folosit apoi un betisor pentru cultura conjunctivala, care este exact ca cel de exudat faringian, dar mult mai subtire, cu care am facut curatarea cavitatii cu betadina din belsug
  • Am aplicat apoi inca pentru 24 de ore ichtiol, pentru a favoriza colectarea in continuare, daca ar mai fi ramas ceva, insa dupa inca 24 de ore arata ca in a doua imagine
  • Astfel am inceput sa pun pentru urmatoarele 24 de ore unguent cu acid fusidic are a facut ca mica mea fisura sa arate ca in imaginea 3 pe a treia zi

Desigur, fiecare asistent medical stie ca orice problema medicala se rezolva la medic, nu e nevoie sa mai amintim asta, pe acel grup noi impartasim experienta, incercand astfel din cazuistica cu care ne-am intalnit in anii de experienta, sa evoluam profesional impreuna si sa crestem calitatea serviciilor medicale din Romania.

Noi ca asistenti medicali NU avem voie sa dam indicatii medicale cu privire la tratamente, e de stiut acest aspect, insa dreptul la libera exprimare, ne permite sa impartasim din viata profesionala cu alti colegi in scopul evolutiei profesionale, atata timp cat aceasta NU pune in pericol viata si sanatatea umana.

Astfel, mereu reamintesc colegilor care imi cer sfaturi, ca raspunsurile mele NU sunt SFATURI MEDICALE, ci pareri personale, acestea avand doar cu caracter informativ, nesubstituind un consult medical.

Pentru mai multe cazuri puteti accesa link-ul: Cazuri

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!