logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Pansamente – Tratamente la domiciliu – Tratarea ranilor

Intr-una din zile, pe grup am primit intrebarea legata de cazul din imagine: ”Cum as mai putea ingriji plaga pentru ca am pus apa oxigenata, solutie pe baza de iod, pudra si unguent pe baza de zinc si neomicina si nu se vindeca, iar acum au aparut secretii?”

Dupa ce am oferit raspunsul meu, legat de abordare ( cum as proceda eu intr-o astfel de situatie ), iar colega noastra a pus in practica, la cateva zile de tratament, deja arata ca in imaginea doi.

Pansamente - Tratamente la domiciliu - Tratarea ranilor 👉 Cum pot ingriji ACASA aceasta sutura ?

Desigur, fiecare asistent medical stie ca orice problema medicala se rezolva la medic, nu e nevoie sa mai amintim asta, pe grupul de asistenti medicali pe care il administrez,  noi impartasim experienta, incercand astfel din cazuistica cu care ne-am intalnit in anii de experienta, sa evoluam profesional impreuna si sa crestem calitatea serviciilor medicale din Romania.

Noi ca asistenti medicali NU avem voie sa dam indicatii medicale cu privire la tratamente, e de stiut acest aspect, insa dreptul la libera exprimare, ne permite sa impartasim din viata profesionala cu alti colegi in scopul evolutiei profesionale, atata timp cat aceasta NU pune in pericol viata si sanatatea umana.

Astfel, mereu reamintesc colegilor care imi cer sfaturi, ca raspunsurile mele NU sunt SFATURI MEDICALE, ci pareri personale, acestea avand doar cu caracter informativ, nesubstituind un consult medical.

Pansamente - Tratamente la domiciliu - Tratarea ranilor 👉 Cum pot ingriji ACASA aceasta sutura ?
Pansamente - Tratamente la domiciliu - Tratarea ranilor 👉 Cum pot ingriji ACASA aceasta sutura ?

Raspunsul meu la aceasta intrebare a fost:

  • In primul rand eu personal NU as folosi pudra si nimic altceva pana nu indepartez crustele deja existente.
  • Daca as continua cu adaugarea la aceste cruste de alte elemente: pudra, unguente, creme, acestea vor adera la acele cruste si vor acoperi tot mai mult zona care trebuie sa se refaca, iar sub acestea deja incepe ( in partea de jos ) un proces infectios si se va agrava.
  • Mai bine, cu dusul, as face niste spalaturi temeinice, la o temperatura potrivita a apei, punand sapun pe o compresa de tifon si incercand usor ( non-agresiv ) sa mobilizez acele cruste, dupa ce vor fi bine inmuiate cu apa si sapun.
  • Daca nu vin jos la primul dus, dupa efectuarea dusului voi face dezinfectarea zonei, apoi eu personal as folosi sulfadiazida de argint din belsug pe toata sutura de sus in jos ( dar voi aplica asa ca frisca ) dupa care as acoperi cu …👇👇👇

Raspunsul meu complet este destinat ABONATILOR acestui site. Pentru abonamente acceseaza butonul rosu de mai jos.
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!