fbpx

Subiecte medicale

Mi-am însușit la modul serios, o idee măreață, inspirată de un copil de 12 ani. Vă recomand cu căldură acest film 👉  “Pay it forward!” ( Da-o mai departe ), care pe mine m-a inspirat în maniera în care am ajuns astăzi să fiu ceea ce sunt și să dăruiesc tot ceea ce știu celor care au nevoie ( colegi, pacienți sau aparținători ).

Colegilor care m-au întrebat în privat: “Crezi că doar tu ai cazuri rezolvate? Alții au cazuri  mult mai grele soluționate și nu bat atâta toba.”

Vreau să le spun: Am convingerea că mulți dintre voi sunteți mult mai buni decât mine pe ceea ce faceți, că aveți rezultate spectaculoase în munca voastră, diferența dintre noi o face, însă PUTEREA mea și ABILITĂȚILE mele de împărtășire cu ceilalți. 

  • Sunt multe pe care nu le știu, mai ales cele care nu fac specificul muncii mele : nu cunosc protocoalele muncii pe urgențe, nu mă descurc pe pediatrie să gestionez reacțiile copiilor sau ale părinților lor, nu cunosc multe aspecte ale muncii de clinică, efectuând în mare parte muncă de ambulator, îngrijiri paliative și la domicilii, dar “puținul” pe care îl cunosc, îl DĂRUIESC cu drag ( și trebuie să recunoașteți că asta o fac cu pricepere ), celor care au nevoie. 
  • Eu nu voi lăsa niciodată o colegă / coleg să greșească pentru ca apoi să râd de el, ci încerc să îl atenționez înainte să comită greșeala (“deși nu e treaba mea că doar ia același salariu ca mine” )
  • Pe cei tineri în meserie îi îndrum cu toată priceperea mea, anticipând orice gafă pe care ar putea-o comite, atrăgându-le atenția ( “deși nu e treaba mea”, “de ce să fac asta că doar nu mă plătește nimeni”  )
  • Pacientul, dacă după ce execut manopera pentru care am fost solicitată, mai dorește să îmi pună o sută de întrebări, aloc timp să îl ascult ( “deși nu pentru aia sunt plătită” ).
Subiecte medicale - Profesionalismul presupune altruism 👉 "DA MAI DEPARTE"?

Sper prin tot ceea ce fac să fiu un bun exemplu și să vă încurajez și pe voi ceilalți ( colegi asistenți, pacienți sau aparținători ) “SĂ DAȚI MAI DEPARTE” ( desigur fiecare în limita competențelor avute ) și prin ceea ce OFERIM să nu facem rău celorlați.

După cum am mai spus sfaturile oferite trebuie : 

  • documentate
  • argumentate
  • detaliate
  • coerent și inteligibil exprimate

Orice informație eronată poate aduce un GRAV prejudiciu celorlalți (colegi, pacienți, aparținători).

Așa că, dragi prieteni, “Pay it forward!”, poate așa vom face și țara asta un loc mai bun !!!
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

GIVEAWAY

👉 Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase. Vei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre obținerea acestui cupon, accesand:👇👇👇

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!