logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Punctia venoasa – Administrarea injectabila – Administrarea intravenoasa – Administrarea medicamentelor

Ora 10 dimineata, o zi obisnuita ca oricare alta.

Primesc un telefon:
– Domnu asistent? Am numarul dvs de la dna Meda, va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu administrarea unor perfuzii la tatal meu X in varsta de 92 de ani care de astazi nu mai inghite. Pana ieri manca si supa si cartofi cu carne, barni, banane ca si gustare, insa in dimineata asta in ciuda tuturor eforturilor efectuate de noi ( familia ) nu mai poate inghiti. Va rog mult daca puteti astazi sa ne ajutati!
– Desigur, fac tot posibilul sa vin !

Imi trimite indicatiile “vagi” primite de la domnul doctor, ma sfatuiesc si cu dna Meda pentru un plus de informatii si pornesc spre adresa.

Sosit la adresa indicata de fiul domnului X sunt intampinat de familie, si fac cunostinta cu domnul X.

Datorita patologiei asociate si accidentelor vasculare repetitive din ultimii ani, care au lasat urmari neurologice, dar si datorita decompensarii actuale cu o deshidratare marcata, domnul X era la pat, letargic, complet necomunicativ.

Dupa ce aflu istoricul dansului, imi pregatesc solutiile de perfuzat si “armele”: branula roz si albastra, dar si fluturasi pentru orice eventualitate.

La prima vedere, fara a aplica garoul la mana dreapta venele erau “vizibile din avion” fapt care mi-a creat o falsa incredere ca voi putea canula cu o branula roz.

Insa, odata facuta punctia, pe starea domnlui de deshidratare, peretii vasului s-au colabat si increderea in mine, in procedura si in experienta acumulata atat in spital cat si in prespital a inceput sa se clatine incet, dar sigur.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ !!!

👉 Înscrie-te la seminariile ONLINE de puncții și vei primi ACASĂ prin curier Kitul de exerciții, suportul de curs și 4 ore de seminar UNU la UNU cu Meda. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Kit de practică + Suport video + Seminar online

Runda 2 👉 incerc o noua vena la fel de “grasa si frumoasa” lateral de prima tot pe fata anterioara a palmei.

Nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca, desi am reusit sa punctionez vena, sangele nu reusea ( datorita hipovolemiei accentuate ) sa imi coboare pentru confirmare nici macar pe “plasticul branulei”, iar coborarea lui pana la capacel a iesit complet din discutie.

Astfel, cu increderea puternic prabusita, cu apartinatorii in ceafa mea, pacientul deja cu 2 punctii nereusite, imi cer scuze atat fata de pacient cat si fata de apartinatori, fac staza si pregatesc “artileria grea 👉 fluturasul de primavara” 🤪

Obisnuit din prespital si urgenta cu cateterizarea pentru administrarea in urgenta a perfuzabilelor, cu catetere de 👉 minim branula roz, de preferat verde sau gri – pentru o cantitate mare de aport lichidian, acum la patul pacientului deshidratat si cu capital venos epuizat, am fost nevoit sa folosesc teoria si informatiile auzite si citite pe platformele d-nei Meda despre utilizarea acestui adjuvant al cateterizarii endovenoase si sa le pun in practica.

Cu ultimul dram de incredere, schimb mana, intrucat in zona proximala a aceluias brat al pacientului nu mai simteam absolut nimic.

Nu imi e rusine sa recunosc ca a fost prima data cand am folosit fluturasul pentru a administra perfuzabil unui pacient.

“Ii redau fluturasului aripile, i le intind in jurul acului” si il rog in gand, sa ma ajute sa cateterizez vena. 😬🙏
Venă ochită, venă cateterizată. 💪

Administrez microperfuzia cu vitaminele introduse in ser, dupa cum m-am sfatuit cu dna Meda si abia apoi glucoza de 5%, stiind ca in special Tiamina este instabila in glucoza, astfel, pentru a nu-si pierde eficienta trebuia administrata in ser.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Webinar - Montare BRANULĂ - Poză produs

Morala:
1. 👉 Poti pune zeci, sute de branule in prespital/urgenta, la domiciliu e cu totul alta poveste. Chiar daca vena se vede “mare si frumoasa” poti avea surprize care sa atenteze la increderea de sine. 🤪

2. 👉 Chiar daca nu esti obisnuit in mod normal cu fluturasul, insa cunosti teoria, principiul este cam acelasi ca si la branula, uneori e bine sa “ii redam fluturasului aripile” pentru a ne permite canularea unei vene dificil de abordat. 😬

3. 👉 Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ 👉 Desi initial imi estimasem un timp de 45-60 de minute cu tot cu montarea abordului si administrarea perfuzabilului, dupa 120 de minute de povesti despre pacient, covid, pandemie, proteste si excursii am reusit victorios sa ma intorc acasa 🤣🤣🤣

4. 👉 In prespital, in spital rar sunt cazurile cand ai apartinatorul in spatele tau, insa la domiciliul pacientului acestia sunt acolo, dornici sa vada ce faci, cum faci, iar presiunea psihologica, chiar daca e mai mare, cu o buna stapanire a cunostintelor teoretice si o manualitate exersata in timp, orice vena poate fi abordata.

5. 👉 Ziua devine mult mai buna, cand observi ca pacientul isi revine incet din letargie, incepe sa raspunda la interactiunile membrilor familiei, astfel cu toate micile si aparentele batalii pierdute, simti o satisfactie inimaginabila prin faptul ca ai avut si tu un mic aport la restabilirea starii de bine a pacientului 🤩😍

Semnat: 👉 F

🔴👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!