fbpx

Subiecte medicale

Mulțumesc colegilor care m-au abordat în privat, care m-au certat că îndrăznesc să semnalez problemele din sistem, care m-au întrebat dacă “numai de acum știu că sunt astfel de probleme” sau ca “unde lucram eu, dacă abia acum am aflat ce probleme sunt”?

În sistem cica, pasămi-te, acestea sunt cat se poate de firești, pentru că și pe vremea lui Ceaușescu tot așa se întâmplă. Deci, asta este o bună scuză” “pe vremea lui Ceaușescu tot așa se întâmplă și este normal să se întâmple”.

🔴➡️ Acest subiect este disponibil atat in format TEXT cat si VIDEO. Pentru vizualizarea clipului  accesati butonul PLAY din imaginea de mai jos. 👇👇👇 Pentru continuarea citirii articolului text derulati peste imaginea clipului 👇👇👇

Dacă vouă vi se pare normal, ca un pacient care nu are un aparținător, să nu primeasca insulina, cică doar insulina de urgență, pentru că pe o altă secție, decât cea de diabet și nutriție nu au cum să-i administreze, decât insulina rapidă, mie nu mi se pare DELOC normal.

Ei bine, ba da dragii mei, au cum să-i administreze. Pot să cheme medicul diabetolog interclinic, să-i facă consult, medicul să stabilească nevoia pacientului, sa redacteze o scrisoare medicală, să i să emită o rețetă, să se facă demersurile pentru eliberarea rețetei pacientului si sa se faca administrarea.

Da se poate dragii mei, dar există foarte multe hârtii de îndeplinit, foarte multe lucruri de făcut, e adevărat, nimeni nu contesta, dar nu pot să lași pacientul să moară pentru că tu ești comod sau te scuzi că nu ai timp.

De asemenea, nu este normal să externezi din spital un pacient cu multiple escare și să-l coste o avere să se îngrijească. Auzi acolo scuză: “că și de la un puseu febril poate să facă escară”. Nu, nu poate să facă dacă știți să faceți PREVENTIE.

Se poate, dar cu implicare. Din păcate în țara asta găsim doar scuze și justificări, niciodată soluții.

M-ati întrebat de ce m-am apucat acuma să vorbesc? Da, mi-am dat demisia ca să pot să vorbesc, pentru că din sistem nu poți să vorbești: ești amenințat că vei fi dat afară. Să vedem acuma de unde o să mă dați afară? Clar, nu o să mai tac, pentru că nu se mai poate așa ceva! O să murim cu toții, pe capete!

Trebuie în țara asta să zicem. Mi s-a spus: “extraordinar, că s-a mai zis”. Da, s-a mai zis și o să se mai zică și o să mai zicem și atât o să zice până când cineva se va sesiza și până când cineva își va da seama că aceasta este o practică obișnuită, nu sunt situații izolate.

Nu este normal ce se intampla și degeaba mă contactați în privat să-mi spuneți că este normal, citez: “că de când e lumea, lume, tot așa se întâmplă”. Cică: “să vii dumneata să lucrezi in urgență, sa vii dumneata să lucrezi pe secții sa vezi cum este”!

Nu, nu o să vin să lucrez în astfel de locuri de unde pacientul este trimis acasă într-un hal fără de hal, lăsat neasistat medical la domiciliu, cu niște plăgi oribile, bombardat ca după război, după doar 10 zile de internare, ca și cum aparținătorii ar trebui să aibă cunoștințele medicale să repare toata neglijență unor cadre medicale care fac solidaritate sa isi acopere incompetenta si lipsa de implicare.

Nu dragii mei, solidaritatea noastră nu trebuie să fie în detrimentul pacientului!!!

Chiar daca se supara colegii mei pe mine, SOLIDARITATE nu inseamna sa ne acoperim dificultatile din sistemul medical si incomeptenta unora ( legiuitori, manageri de spitale, medici, asistenti sefi, chiar si colegi ) totul in detrimentul pacientului. Putem deveni unul dintre acestia. Nu cred ca v-ati dori sa fiti astfel tratati !!!

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ziua internațională a asistentului medical

👉 Cuponul de reducere de 50 lei poate fi utilizat în perioada 12-15.05.2022 aplicând codul de cupon "asistent22" și se aplică oricărui produs virtual de pe site: abonamente, suporturi video de curs sau webinarii👇👇👇

👉 Abonamente : https://www.medatalos.ro/pachete/
👉 Webinarii : https://www.medatalos.ro/achizitioneaza-webinar/
👉 Suporturi video de curs : https://www.medatalos.ro/module-video/

Cupon asistent22

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!