logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Enoxaparina – Clexane – Administrarea subcutanata

🔴👉​ O alta intrebare pe grupul de Asistenti Medicali – Manopere, Cazuri, Tehnici care a condus la crearea acestui articol despre zona de electie unde trebuie administrata enoxaparina:

Bună seara!
Vă rog, dacă se poate să mă ajutați cu o lămurire: sunt însărcinată în 19 săptămâni și am făcut tromboza venoasa profunda.
Zilnic trebuie sa fac injectii cu Clexane dar nu stiu unde este corect sa fie administrate: doar în abdomen latero-anterior sau se poate și în braț/ coapsă. Vă mulțumesc anticipat.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

🔴👉  Desi in multe situatii vedem administrarea acestor produse cu enoxaparina ( CLEXANE ) si in zona subcutanata a bratului ( cum vad si in comentariile colegilor si asta nu pentru ca s-ar fi informat, ci pentru ca aceste informatii se transmit pe cale orala de la tanti Floarea din Ploscos “asisteanta” de 20 de ani vechime care nu stie de unde trebuie sa se informeze CORECT ), totusi producatorul, atat in prospectul pentru pacient ( cand acesta isi executa autoadministrarea ), cat si in RCP ( prospectul pentru cadrele medicale ) vom observa ca acesta indica STRICT zona abdominala si va dau mai jos extrasul din RCP care este complet si detaliat: 

👉 Mod de administrare: Enoxaparina ( Clexane ) nu trebuie administrat pe cale intramusculară.

👉 Pentru profilaxia bolii tromboembolice venoase după o intervenţie chirurgicală, pentru tratamentul TVP ( tromboza venoasa profunda ) şi EP ( embolie pulmonara ), tratamentul anginei pectorale instabile, enoxaparina sodică trebuie administrată în injecţie subcutanata

👉 Pentru prevenţia trombozei în circulaţia extracorporeală în timpul hemodializei, se administrează prin linia arterială a circuitului de dializă.

👉 Seringa preumplută injectabilă este pregătită pentru utilizare imediată.

👉 Tehnica de injectare s.c.: Injecţia trebuie efectuată, de preferat, atunci când pacientul este întins la orizontală. Enoxaparina sodică se administrează în injecţie subcutanată profundă.

👉 Atunci când se utilizează seringi preumplute, nu se elimină bula de aer din seringă înainte de injectare, pentru a evita pierderea de medicament. Atunci când doza de medicament care urmează să fie injectată necesită ajustare pe baza greutăţii corporale a pacientului, se utilizează seringile preumplute gradate pentru a obţine volumul necesar prin aruncarea excesului înainte de injectare. Vă rugăm să reţineţi că în anumite cazuri nu este posibil să obţineţi o doză exactă, din cauza gradaţiilor seringii şi, în astfel de situaţii, volumul va fi rotunjit până la cea mai apropiată gradaţie. 

👉 Locurile de administrare trebuie alternate între zona stângă şi zona dreaptă anterolaterală sau posterolaterală a peretelui abdominal.

👉 Întreaga lungime a acului trebuie introdusă vertical în pliul cutanat, prins cu blândeţe între degetul mare şi degetul arătător. Nu trebuie dat drumul pliului cutanat înainte de finalizarea injecţiei. A nu se freca locul de injectare după administrare.

👉 Notă pentru seringile preumplute prevăzute cu sistem automat de siguranţă: Sistemul automat de siguranţă se declanşează la finalul injectării.

👉 În cazul auto-administrării, pacientul trebuie sfătuit să urmeze instrucţiunile furnizate în prospectul cu informaţii pentru pacient, inclus în cutia acestui medicament. 

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

Enoxaparina

👉 Si ca sa fim mai specifici, dau mai jos indicatiile pentru pacient date de producator: Pregătirea locului de injecţie 

1) Alegeţi o zonă în drepta sau stânga abdomenului. Aceasta trebuie să fie la cel puţin 5 cm distanţă faţă de buricul, şi în afară, către părţile laterale.
Nu vă auto-injectaţi în zona de 5 cm din jurul buricului sau în jurul cicatricilor sau vânătăilor deja existente.
Schimbaţi locul de injectare, între partea stângă şi dreaptă a abdomenului, în funcţie de zona în care v-aţi injectat ultima oară. 

2) Spălaţi-vă mâinile. Curăţaţi (nu frecaţi) zona în care veţi face injecţia cu un tampon cu alcool sau cu săpun şi apă. 

3) Aşezaţi-vă sau întindeţi-vă într-o poziţie confortabilă astfel încât să fiţi relaxat. Asiguraţi-vă că vedeţi locul în care vă veţi face injecţia. Pentru aceasta, este ideal să folosiţi un şezlong, un scaun cu spătarul înclinat sau un pat cu suprafaţa ridicată într-o parte cu ajutorul pernelor. 

👉 Selectarea dozei dumneavoastră 

1) Cu atenţie, scoateţi capacul acului de pe seringă. Aruncaţi capacul.
Nu apăsaţi pe piston pentru a scoate bulele de aer înainte de a vă auto-injecta. Aceasta poate duce la o pierdere de medicament.
Din momentul în care aţi îndepărtat capacul, nu lăsaţi ca acul să atingă nimic. Aceasta este necesar pentru ca acul să rămână curat (steril). 

2) Atunci când cantitatea de medicament din seringă se potriveşte deja cu doza prescrisă pentru dumneavoastră, nu este necesar să ajustaţi doza. Acum dumneavoastră sunteţi gata să vă injectaţi. 

3) Atunci când doza depinde de greutatea dumneavoastră corporală, este posibil să fie necesar să ajutaţi doza din seringă pentru a se potrivi cu doza prescrisă. În cazul acesta, puteţi să eliminaţi cantitatea suplimentară de medicament ţinând seringa îndreptată în jos (pentru a menţine bulele de aer în seringă) şi scoţând cantitatea suplimentară într-un container. 

4) La vârful acului poate să apară o picătură. Dacă se întâmplă acest lucru, îndepărtaţi picătura înainte de injecţie prin lovirea uşoară a seringii cu vârful îndreptat în jos. Acum dumneavoastră sunteţi gata să vă injectaţi. 

👉 Injectarea 

1) Ţineţi seringa în mâna cu care scrieţi (ca pe un creion). Cu cealaltă mână, prindeţi uşor între degete pielea pe care aţi curăţat-o din zona abdomenului, astfel încât să formaţi un pliu între arătător şi degetul mare.
Asiguraţi-vă că veţi menţine acest pliu de piele între degete pe toată durata injectării. 

2) Ţineţi seringa astfel încât acul să fie îndreptat în jos (vertical, la un unghi de 90 grade ). Introduceţi acul pe toată lungimea lui, în pliul de piele. 

3) Apăsaţi pistonul în jos, cu degetul dumneavoastră mare. În acest mod, medicamentul va fi injectat în ţesutul gras al abdomenului. Terminaţi injectarea utilizând tot medicamentul din seringă.

4) Scoateţi acul din locul injectării, trăgându-l drept în afară. Ţineţi acul departe de dumneavoastră şi de ceilalţi. Acum puteţi să eliberaţi pliul de piele.  

👉În cazul graviduțelor, trebuie avut grija la injectarea subcutanata, daca pacienta este cu tesut subcutanat mai slab reprezentat, acul nu se va introduce perpendicular, ci intr-un unghi care sa permita ajungerea lui STRICT in tesut subcutanat ( adica sub piele ) si sa nu riste inteparea peritoneului, astfel se va ridica pielea se va face pliul cat permite tesutul pacientei si se introduce oblic, in unghiul potrivit in functie de cat de amplu este pliul format

👉 Sursa acestor informatii o gasiti accesand link-ul: 👉 Mediately 

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Update 2023: Acest articol aduce informații actuale ( conform datelor oferite de la producatori ) și despre: enoxaparina, clexane, enoxaparina sodica, cum fac clexane, clexane in sarcina, clexane prospect, clexane 0 6, clexane 0 8, clexane 0 4

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!