fbpx

Urgenta medicala 

✅🔴👉 URGENTA vs NON-URGENTA o dilema mereu disputata de catre pacienti si cei fara pregatire medicala temeinica

👉 Pentru cei care inca nu stiu sa recunoasca o afectiune cronica de una acuta, cei care se implica in postari si comentarii din online, ii sfatuiesc sa TACA si sa îi URMAREASCA in prima faza pe cei cu mai multa experienta

👉 Ce vedeti in imaginile de mai jos NU sunt urgente medicale care ar necesita Ambulanta sau UPU asa cum gresit s-a tot speculat in comentarii pe grupul de facebook pe care il administrez Asistenti Medicali – Manopere, Cazuri, Tehnici

👉 Aceste doua servicii folosesc la a salva vieti care realmente sunt in pericol

👉 Si pentru cei care nu citesc comentariile iata mai jos raspunsul unui coleg drag cu zeci de ani experienta pe ambulanta care va lumineaza cum functioneaza aceste doua servicii de urgenta 

Escara fesiera - URGENTA vs NON-URGENTA vesnica dilema a pacientilor
Escara fesiera - URGENTA vs NON-URGENTA vesnica dilema a pacientilor
Abces fesier - URGENTA vs NON-URGENTA vesnica dilema a pacientilor
Plagă tibială necrozată îngrijită defectuos cu betadină
Arsură de la radioterapie îngrijită defectuos

🔴👉 Dragos Ionut 👉 Ambulanța și UPU sunt pentru urgențe în principiu, iar afecțiunile de față  sunt non-urgențe. Clar, dacă suntem chemați vom veni, dar dacă cineva se așteaptă la miracole va fi crunt dezamăgit. Nu ar fi prima oară totuși când se solicită ambulanță chiar la UPU.

Am mai primit solicitări in fața spitalului, la poartă, am făcut și resuscitări în curtea spitalului de exemplu, dar nu despre alea este vorba, ci despre cei care doresc să fie “băgați în seamă” mai repede și atunci fac abuz de serviciile medicale de urgență pentru a fenta protocolul.

Unii oamenii trăiesc cu impresia că aduși fiind de ambulanță “vor intra mai repede”, lucru care este total greșit. Ordinea intrării este în funcție de gravitatea și stabilitatea sau instabilitatea afecțiunii care l-a adus acolo.

La UPU NU se intră “în ordinea numerelor de pe tricou”, nici după principiul “primul venit, primul servit”, că nu e aprozar și nu se vinde ceapă.

Iar faptul că ai venit cu Ambulanța deși nu era o urgență se poate întoarce automat împotriva ta, pentru că medicul sau asistentul de pe ambulanță te va evalua, monitoriza, apoi va preda fișa ca non-urgență, dacă asta este, pentru că asta e meseria lui.

Acest lucru te va împinge și mai mult la “fundul cozii” decât dacă îți vedeai de treabă pe filiera normală.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ !!!

👉  Poți acum să planifici ore cu Meda au să alegi pachete de ore accesând link-ul prin imaginea de mai jos 👇👇👇

Consiliere pentru elevi - Poza articol

Repet: Ambulanța este pentru Urgențe!

De exemplu, poți avea o durere lombară foarte puternică, incapacitantă chiar, dar nu vei intra în fața unui pacient care prezintă o aritmie cardiacă severă. Pacientul cu aritmie poate să nu aibă nici o durere, dar viața lui atârnă de un fir de păr adesea. Durerea lombară va aștepta deci. Etc.

În plus, în UPU NU se tratează escare de decubit, care sunt notorii pentru timpul îndelungat și procedurile complexe necesare pentru tratare. UPU nu sunt proiectate, abilitate și nu au nici mijloacele necesare pentru așa ceva. Nu există nici o poțiune magică pe Ambulanță sau la UPU care să vindece ca prin minune escare de decubit, diverse afecțiuni cronice, probleme dermatologice, etc.

Se administrează tratament antialgic, antiinflamator ( același pe care îl poți lua de la medicul de familie ), se fac analizele obligatorii prin protocol care nu folosesc aproape la nimic în astfel de cazuri, apoi se trimite pacientul către un serviciu de chirurgie, în care la rândul lor medicii nu vor putea decât să curețe eventual plaga și să asigure un pansament local, plus o rețetă cu antibiotice. Dar procesul în sine de vindecare a unor astfel de escare este unul de lungă durată și necesită în primul rând mobilizarea pacientului pentru a preveni agravarea escarelor și apariția altora și îngrijire constantă, permanentă, de specialitate. Aici intră în scenă asistența medicală la domiciliu: Asistenții.

Și asta învățăm în esență să facem aici, pe acest grup printre altele: să tratăm și să încercăm să vindecăm afecțiuni refuzate din motive obiective de către serviciile medicale de specialitate, care nu au nici timpul și nici resursele necesare pentru așa ceva. De aia suntem aici.

👉 Dragos iti multumesc din suflet esti The Best 🙏🥰🤗😘♥️

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Reducerea SĂPTĂMÂNII !!!

👉 Webinarul despre tratrea plăgilor în fază de FIBRINĂ îl puteți achiziționa la REDUCERE doar pentru o săptămână ( până în 21.08.22 ). Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Webinar - Plăgi în fază de FIBRINĂ - Poza produs

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!