logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Povestiri medicale – Subiecte medicale

Azi despre abuzul emotional pentru ca in societatea BOLNAVA in care traim, foarte multi devin victime ale acestui tip de abuz, iar multe astfel de victime nici macar nu realizeaza ca sunt abuzate emotional. 

Abuzul emotional implica doua persoane: abuzatorul si persoana abuzata. De regula modul prin care se abuzeaza  emotional este prin control, izolare sau inducerea fricii. 

Abuzul apare de multe ori in relatia de cuplu, insa poate aparea frecvent si in alte tipuri de relatii:
* relatia cu partenerul de afaceri
* relatia cu un membru din echipa de lucru ( coleg )
* relatia cu un parinte/copil
* relatia cu un ingrijitor
* relatia cu un prieten apropiat

Abuzul emotional capata multe forme, depinzand de scopul pe care il are persoana care abuzeaza. 

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Exersează ACASĂ !!!

👉 Acum poti achizitiona Kitul de practica pentru punctii venoase impreuna cu suportul de curs al procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Kit de practică + Suport video seminar

Am intalnit frecvent familii in care se practica abuzul emotional, dar si institutii medicale ( si nu numai ) in care se intampla frecvent aceasta avand ca scop urmatoarele: 

1. Detinerea controlului care reprezinta unul dintre principalele semne ale abuzului emotional si psihic. Controlarea abuziva trebuie sa reprezinte un semnal de alarma in orice relatie. 

2. Rusinea: Abuzatorii pot incerca sa faca persoana abuzata sa se simta rusinata pentru anumite defecte sau sa ii dea impresia ca acestea sunt mult mai grave.

3. Culpabilitatea provine, de obicei, din sentimentele de insecuritate ale persoanei abuzive. Prin faptul ca aceasta persoana invinovateste alte persoane, incearca sa isi estompeze lipsurile.

4. Umilirea: O mare parte din timpul si actiunile persoanei abuzive sunt destinate umilirii celeilalte persoane. 

5. Imprevizibilitatea: Persoanele abuzive pot crea situatii haotice fara alt motiv decat tinerea sub control a partenerului.

6. Izolarea victimei: Persoanele abuzive actioneaza prin diferite moduri ce au ca scop izolarea victimei de celelalte persoane.

Daca recunoasteti unul din cele 6 comportamente ale partenerului ( de cuplu, de afaceri, de echipa, sefi, prieteni, parinte, copil etc ) care se repeta frecvent cu scopul de a submina increderea in tine insuti, atunci cu siguranta esti VICTIMA unui abuz emotional. 

Un astfel de abuz poate fi la fel de grav ca unul fizic mai ales desfasurat in mod constant. Nu te amagi ca nu are repercursiuni pentru ca in timp vei pierde orice urma de incredere in tine insuti si devii parte din viata ALTCUIVA, nu iti vei mai trai propria viata. 

Cauta puterea in TINE, desprinde-te de abuzator, indeparteaza-te de tot ce e TOXIC in viata ta si cladeste-ti propria viata. Traieste VIATA TA nu fi parte din viata altcuiva!

Un film relevant despre acest subiect al abuzului emotional este recenta miniserie aparuta pe Netflix 👉 MAID 👉 Merita vazut 💪💪💪

Surse: Sfatul medicului

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!