fbpx

Tratarea ranilor – Tratamente la domiciliu – Pansamente – Subiecte medicale

🔴👉 Ca asistent medical este imperios necesar sa facem diferentierea intre situatiile de urgenta fata de cele cronice, tocmai pentru a sti unde sa indrumam pacientul si a nu agrava situatia aglomerata din unitatile de primire a urgentelor.
👉 Pentru a stapani aceste notiuni NU ajuta DELOC sa ai mereu atitudinea: „nu-i treaba mea, e treaba medicului” !!!
👉 O boala ACUTA presupune acea afectiune care se vindeca in 5-7 zile !
👉 O boala SUBACUTA este una care se vindeca in 10-14 zile !
👉 O boala CRONICA este acea afectiune care dureaza mai mult de 30 de zile !
👉 Cei care lucrati in sistemul medical probabil stiti că în funcție de tipul afectiunii tot la fel se elibereaza si retetele medicale ca perioada de timp, astfel ca avem retete care se scriu pe ACUT ( 5-7 zile ), SUBACUT ( 10 zile ), CRONIC ( 30-90 zile ) …

Caz de urgenta vs situatie cronica - Ce fac intr-o astfel de situatie?

🔴👉 Pentru ca aceasta imagine a fost postata pe grupul de Asistenti Medicali pe care il administrez si pe care il puteti accesa aici: Asistenti Medicali – Cazuri, Manopere, Tehnici, si pentru ca multi de pe grup comentau vehement ca este o gangrena, o situatie de URGENTA si ca trebuie sunat la 112 sau dus pacientul urgent la UPU, m-am hotarat sa constitui un articol prin care sa aduc cateva clarificari legate de aceasta situatie: urgenta SAU cronica ?
👉 Nu este nici o gangrena si degeaba sunati la 112 o sa va mai si certe pentru asta. Colegii de la urgenta se ocupa de urgente majore, aceasta este o treaba cronica: insuficienta venoasa grad: CEAP 5 mai probabil.
👉 Am multe cazuri de acest fel si de trecut acea “zona violet” nu va mai trece vreodata, insa va trebui sa mentineti sa nu se agraveze.
👉 Eu personal as proceda in felul urmator:… 👉 continuarea articolului si vizionarea clipului este destinat ABONATILOR site-ului.
👉 Clipul care face obiectul acestui articol ne prezinta modul in care diferentiem o plaga acuta de una cronica si DE CE imaginea de ce mai sus nu reprezinta o URGENTA medicala !!!
👉 Acest clip este destinat ABONATILOR. Pentru abonamente, accesati butonul rosu de mai jos.
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

În săptămânile care urmează vom lucra la o îmbunătățire a structurii site-ului, motiv pentru care în luna iunie nu vom tine webinarii săptămânale, însă poți INVATA din EXPERIENTA MEA, accesând cele 650 de articole existente în site. Pentru accesul COMPLET la acestea ( cei care nu sunt INCA abonati ) 👉 click pe imaginea de mai jos și achiziționeză un abonament ! 👇👇👇

www.medatalos.ro - tratamente la domiciliu, subiecte medicale, punctia venoasa, administrarea intravenoasa, administrarea intramusculara, administrarea subcutanata, tratarea ranilor, pansamente

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!