fbpx

Punctia venoasa – Administrarea intravenoasa – Administrarea medicamentelor – Administrarea intramusculara

Si pentru ca am tot vorbit pe grupul de Asistenti Medicali pe care il administrez si pe care il puteti accesa aici: Asistenti Medicali – Cazuri, Manopere, Tehnici, despre diferenta dintre DILUTII si DIZOLVARI de substante, haideti azi sa facem o problema practica:

Cum efectuam dilutia in cazul administrarii injectabile de metamizol sodic?

In primul rand ne informam despre dozele indicate de producator pe categorii de varsta conform ANM, astfel ca:

Copii și adolescenți până la 14 ani La copii și adolescenți până la 14 ani, 8–16 mg metamizol per kg greutate corporală pot fi administrate ca o singură doză. În caz de febră, o doză de 10 mg metamizol per kilogram greutate corporală este în general suficientă pentru copii.

Daca avem un bebelus in varsta de 3 luni la o greutate de 5kg la care trebuie administrat injectabil metamizol sodic. Cum facem dilutia pentru a-i administra cantitatea corecta?

Asa cum dupa calcule reiese, doza recomandata este: 6mg/kg/corp x 5kg copil = 30mg

Daca:
1ml metamizol sodic = 500 mg substanta activa
x ml = 30 mg substanta activa
Prin urmare x = ( 30 x 1 ) : 500 = 0,06 ml

Ceea ce nu se poate administra asa, fiind prea putin astfel ca facem o dilutie cu ser fiziologic. 

Sa facem mai departe un exercitiu de matematica pentru a exemplifica modul in care se face dilutia…. 

Pentru citirea ARTICOLULUI COMPLET acceseaza butonul rosu de mai jos pentru achizitionarea unui abonament care iti ofera acces nelimitat la tot continutul sectiunii ARTICOLE al site-ului.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

În săptămânile care urmează vom lucra la o îmbunătățire a structurii site-ului, motiv pentru care în luna iunie nu vom tine webinarii săptămânale, însă poți INVATA din EXPERIENTA MEA, accesând cele 650 de articole existente în site. Pentru accesul COMPLET la acestea ( cei care nu sunt INCA abonati ) 👉 click pe imaginea de mai jos și achiziționeză un abonament ! 👇👇👇

www.medatalos.ro - tratamente la domiciliu, subiecte medicale, punctia venoasa, administrarea intravenoasa, administrarea intramusculara, administrarea subcutanata, tratarea ranilor, pansamente

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!