logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Dilutia metamizolului sodic – Punctia venoasa – Administrarea medicamentelor 

Si pentru ca am tot vorbit pe grupul de Asistenti Medicali pe care il administrez si pe care il puteti accesa aici: Asistenti Medicali – Cazuri, Manopere, Tehnici, despre diferenta dintre DILUTII si DIZOLVARI de substante, haideti azi sa facem o problema practica:

Cum efectuam dilutia in cazul administrarii injectabile de metamizol sodic?

In primul rand ne informam despre dozele indicate de producator pe categorii de varsta conform ANM, astfel ca:

Copii și adolescenți până la 14 ani La copii și adolescenți până la 14 ani, 8–16 mg metamizol per kg greutate corporală pot fi administrate ca o singură doză. În caz de febră, o doză de 10 mg metamizol per kilogram greutate corporală este în general suficientă pentru copii.

Daca avem un bebelus in varsta de 3 luni la o greutate de 5kg la care trebuie administrat injectabil metamizol sodic. Cum facem dilutia pentru a-i administra cantitatea corecta?

Asa cum dupa calcule reiese, doza recomandata este: 6mg/kg/corp x 5kg copil = 30mg

Daca:
1ml metamizol sodic = 500 mg substanta activa
x ml = 30 mg substanta activa
Prin urmare x = ( 30 x 1 ) : 500 = 0,06 ml

Ceea ce nu se poate administra asa, fiind prea putin astfel ca facem o dilutie cu ser fiziologic. 

Sa facem mai departe un exercitiu de matematica pentru a exemplifica modul in care se face dilutia…. 

Pentru citirea ARTICOLULUI COMPLET acceseaza butonul rosu de mai jos pentru achizitionarea unui abonament care iti ofera acces nelimitat la tot continutul sectiunii ARTICOLE al site-ului.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Cumpără Kiturile de Practică  !!!

👉 Am lansat shop-ul NU rata reducerile intra accesând imaginea de mai jos👇👇👇

kit practica injectii

ATENȚIE:

  • NU UTILIZAȚI informația din site ( text sau video ) ca un sfat medical, aceasta nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !
  • Acest site NU oferă formare profesională, toate materialele sunt STRICT informaționale, reprezentând experiența unui asistent medical instructor
  • Cursurile, Webinariile video precum și materialele TEXT reprezintă o culegere de secrete dobândite din experiență și NU protocoale de proceduri ( pe acestea le găsiți în manualele de nursing sau în manualele de proceduri furnizate de OAMMR )
  • Mentorii sunt persoane care au parcurs programele de instruire ale site-ului, care și-au luat diplomele de instruire pe baza evaluărilor făcute și care au încheiat un contract de colaborare cu administratorul acestui site Suport Asistenti si Pacienti Meda Taloș, pentru a oferii servicii de mentorat legate de programele pe care ei deja le-au parcurs și s-au evaluat
  • Orice asemănare cu persoane, cazuri sau situații este PUR ÎNTÂMPLĂTOARE, acest site respectă protecția datelor personale și protejează identitatea pacienților chiar dacă sunt descrise prezentări de caz, acestea sunt elaborate, protejând datele personale
Te rugam, sa nu copiezi acest text!