fbpx

Cum procedez la acest ulcer gigant trofic?

Pacientă de 69 de ani, suferind de diabet, obezitate, hipertensiune și insuficienta venoasa stadiu 6 conform stadializarii CEAP. De asemenea, are și o arteriopatie cronică obliteranta stadiul 2B.

Pacienta are în tratament diosminum – două tablete pe zi, sulodexim de 250 mg – două tablete pe zi și pentoxifilina de 400 mg – doua tablete pe zi. Toate aceste medicamente sunt prescrise pentru insuficienta venoasă și arteriopatia obliteranta.

De asemenea, pacienta mai prezintă și tulburări de ritm cardiac tip Flutter. Pentru aceasta i s-a prescris apixabanum, un anticoagulant de generație mai nouă care nu necesita control INR.

Problema pe care ne-o prezintă aparținătoarea este un ulcer trofic gigant suprainfectat cu Pseudomonas aeruginosa ( bacilul pioceanic ).

Persoana a suferit o internare la un spital din Botoșani și așa cum se știe, majoritatea spitalelor din România sunt complet fără resurse. Chiar și colegii noștri din acele spitale sunt expuși grav la infecții.

In aceste spitale este vorba atat de lipsă de resurse umane cat si de lipsă de materiale.

Conform spuselor aparținătoarei bietele asistente nu aveam nici măcar mănuși pentru a efectua pansamentul. De multe ori aparținătoarea aducea de acasă mănuși pentru a le oferi asistentelor. De asemenea, era rugată de multe ori să meargă ea să facă spălarea pacientei la baie pentru a fi ulterior pansată.

După externare, femeia și-a luat pacienta acasă, a făcut un consult dermatologic și a început singură să facă tratamentul plagii la domiciliu.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

 

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

Pentru detalii si inscriere la un seminar de invatare si exersare a punctiilor venoase cu Meda Talos, acceseaza imaginea de mai jos !

Punctia venoasa - Seminar recoltare sange

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!