fbpx

Tratarea ranilor – Tratamente la domiciliu – Pansamente

Pacientă de 69 de ani, suferind de diabet, obezitate, hipertensiune și insuficienta venoasa stadiu 6 conform stadializarii CEAP. De asemenea, are și o arteriopatie cronică obliteranta stadiul 2B.

Pacienta are în tratament diosminum – două tablete pe zi, sulodexim de 250 mg – două tablete pe zi și pentoxifilina de 400 mg – doua tablete pe zi. Toate aceste medicamente sunt prescrise pentru insuficienta venoasă și arteriopatia obliteranta.

De asemenea, pacienta mai prezintă și tulburări de ritm cardiac tip Flutter. Pentru aceasta i s-a prescris apixabanum, un anticoagulant de generație mai nouă care nu necesita control INR.

Problema pe care ne-o prezintă aparținătoarea este un ulcer trofic gigant suprainfectat cu Pseudomonas aeruginosa ( bacilul pioceanic ).

Persoana a suferit o internare la un spital din Botoșani și așa cum se știe, majoritatea spitalelor din România sunt complet fără resurse. Chiar și colegii noștri din acele spitale sunt expuși grav la infecții.

In aceste spitale este vorba atat de lipsă de resurse umane cat si de lipsă de materiale.

Conform spuselor aparținătoarei bietele asistente nu aveam nici măcar mănuși pentru a efectua pansamentul. De multe ori aparținătoarea aducea de acasă mănuși pentru a le oferi asistentelor. De asemenea, era rugată de multe ori să meargă ea să facă spălarea pacientei la baie pentru a fi ulterior pansată.

După externare, femeia și-a luat pacienta acasă, a făcut un consult dermatologic și a început singură să facă tratamentul plagii la domiciliu.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!