fbpx

Recoltarea sangelui – Analize medicale – Analize de sange – Tratamente la domiciliu

Hematocritul măsoară raportul dintre volumul ocupat de eritrocite și volumul sanguin total.

Valoarea lui trebuie să fie între 35 si 47 la sută.

În corelație cu hemoleucograma și cu hematiile el, ne detectează și monitorizează anemia si policitemia.

Ce înseamnă scăderile hematocritului ?

Scăderea se intampla in anemie, iar sub 30 la sută înseamnă un pacient moderat / severă anemic. În sarcină volumul poate să scada, deoarece crește volumul plasmatic. La un hematocrit de sub 20 la sută deja vorbim de iminenta de deces, aceasta fiind o valoare critica.

Ce înseamnă creșterea hematocritului ?

Creșterea se intampla în policitemie. Poate să apară o hemoconcentrație datorită unui, șoc, datorită aportului insuficient de lichide sau datorită poliiuriei ( urinărilor excesive ). Un hematocrit de peste 60 la sută se asociază cu coagularea spontană. Aceasta este iarăși o valoare critică.

Ca asistent medical trebuie să știm care sunt valorile critice care impun o stare de urgență. În cazul hematocritului vorbim de un hematocrit de sub 20 la sută sau unul de peste 60 la sută.

🔴👉 Pentru urmarirea clipului acceseaza butonul PLAY din imaginea de mai jos 👇👇👇
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

În săptămânile care urmează vom lucra la o îmbunătățire a structurii site-ului, motiv pentru care în luna iunie nu vom tine webinarii săptămânale, însă poți INVATA din EXPERIENTA MEA, accesând cele 650 de articole existente în site. Pentru accesul COMPLET la acestea ( cei care nu sunt INCA abonati ) 👉 click pe imaginea de mai jos și achiziționeză un abonament ! 👇👇👇

www.medatalos.ro - tratamente la domiciliu, subiecte medicale, punctia venoasa, administrarea intravenoasa, administrarea intramusculara, administrarea subcutanata, tratarea ranilor, pansamente

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!