fbpx

Analize medicale – Hepatita B – Analize de sange –  Tratamente la domiciliu

O întrebare pe grupul de asistenți medicali legată de interpretarea analizelor din imaginile de mai jos: „Doamna Meda, cum se pot interpreta analizele de hepatita B din buletinul de analize de mai jos ?”.

Analize medicale - Hepatita B - Analize de sange -  Tratamente la domiciliu - Analize sange 👉 Cum interpretam analizele de hepatita B ?

RĂSPUNS:

👉 Anticorpii anti-HBc ( sau anticorpii totali ) devin aproape întotdeauna detectabili în perioada de incubaţie a bolii. 

👉 După dispariţia antigenului HBs şi înainte de apariţia anticorpilor anti-HBs (“fereastra imunologică”), anticorpii anti-HBc şi anticorpii anti-HBc-IgM pot fi singurii indicatori ai prezenţei hepatitei B acute.

👉 Prin urmare este posibil ca pacientul sa fi avut antigenul pozitiv, care intre timp s-a negativat, dar inca nu s-au pozitivat anticorpii Hbs care se pozitiveaza intr-o perioada de 4-6 luni de la debutul bolii. 

👉 Deci acest pacient se afla in perioada de “fereastra imunologica”, prin urmare este recomandata verificarea AcHBs dupa 6 luni de la presupusa intrare in contact cu virusul

👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

🔴👉 Vom viziona IMPREUNA cu participantii imagini de cazuri cu PLĂGI ÎN FAZĂ DE NECROZĂ si vom DISCUTA ce se poate face pentru a facilita debridarea, ce nu e recomandat sau ce se greseste frecvent si ce solutii putem gasi pentru a evita complicarea situației, inclusiv despre produse farmaceutice existente pe piata medicala
Webinar - Plagi in faza de NECROZA

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!