fbpx

Tratamente la domiciliu – Povestiri medicale – Tratarea ranilor

Asistenta, avea din nou în îngrijiri pacienți al căror copil privea la fiecare leuț cheltuit pe îngrijirea părinților ( a mamei in acest caz ), ca o mare știrbire din “averea“ ce o pregătiseră aceștia de-a lungul anilor pentru el, unicul lor odor.

Pacienta, mama, se externase în urma unui atac vascular cerebral, după câteva săptămâni de spitalizare, cu multiple escare ( 4 la membre și una sacrală ), cu o infecție nozocomială ce i-a afectat dramatic digestia și flora intestinală, având scaune continue de culoare verzui, lucru care făcuse foarte greu de gestionat escara sacrală. 

Cu toate acestea, asistenta, își adunase toate resursele și se străduise mai bine de 3 luni să gestioneze această situație cum a știut mai bine. În acest timp a închis cele 4 escare ale membrelor, a mobilizat pacienta, încât au reușit să o aducă în șezut ( o mare performanță, având în vedere starea deplorabilă în care a preluat-o), a reușit în urma unei coproculturi, a unei uroculturi și a recoltării unei culturi din plaga, să afle factorul cauzal al îngreunării tratamentului, acestei ultime escare sacrale ce își încetinise procesul de vindecare, desigur toate acestea cu costuri considerabile din partea feciorului, care a trebuit să suporte cheltuielile materialelor, analizelor, antibioticelor precum și manoperelor care în unele zile necesitau 3 deplasări ale asistentei ( mai ales la efectuarea tratamentului injectabil pentru eradicarea infecției ).

Deși la preluarea pacientei, asistenta avertizase apartinatorul că nu vor fi de neglijat costurile dacă dorește să le facă pe cont propriu la domiciliu, fiul a spus “ banii nu contează, mama mi-a făcut 3 case și o afacere “, după trei luni de tratamente în care rezultatele au fost cel puțin satisfăcătoare, dacă nu spectaculoase, fiul, văzând câte modificări de stare apar, care presupun alte și alte costuri, după prima lună a început să negocieze la tipurile de pansamente, pentru a le alege pe cele mai ieftine, deși i se explicau beneficiile celorlalte care ofereau potențial de vindecare sporit, apoi după a doua lună a început să facă presiuni asupra limitării pansamentului la unul pe zi “ dacă tot nu mai are diaree “, iar în a treia lună totul a culminat cu : 

– Dar faceți ceva să se închidă mai repede odată plaga rămasă, că așa nu se mai poate, cheltui mai mult decât pensia ei și a tatălui pe lună!!
– Cu tot respectul domnule, este ca și cum mi-ați cere să ordon apei să fiarbă la 30 de grade. Oricât aș ruga-o, ea nu va fierbe decât tot numai la 100 de grade.
– Dar atunci chemați pe cineva care să știe, dacă dvs nu știți!
– Cu păreri de rău pentru nemulțumirile dvs față de munca mea, eu personal nu știu pe nimeni care să aibă disponibilitatea mea și nici priceperea mea, iar dacă pe dvs vă nemulțumește atât de mult ritmul lent al evoluției acestei ultime plăgi, sub îndrumarea mea, nu pot decât să vă strâng mâna și să finalizăm colaborarea.

Tratamente la domiciliu - Povestiri medicale - Oricat ai vrea, apa nu fierbe, numai la 100 de grade !!!

Acestea fiind spuse, asistenta refuză orice colaborare ulterioară. Desigur, au urmat mesaje de solicitare, însă considera că actul medical se bazează pe incredere, este ca în orice relație : odată pierdută încredrea prin discreditarea eforturilor celuilalt, rezultatul muncii ar fi avut de suferit și nu ar mai fi putut ridica la rang de perfecțiune actul medical. Astfel că asistenta răspunse la toate solicitările lui insistete cu următorul mesaj :

“ Îmi pare nespus de rău pentru toate nemulțumirile dvs, dar cu astfel de ocazii, oamenii realizează că toți banii din lume nu cumpără sănătatea și poți muri cu banii în mână, negăsind pe cineva disponibil și competent să te ajute, iar când ai avut șansa să îl găsești, nu ai știut să îl apreciezi. Pe viitor, ar trebui să învățați a vă modula atitudinea cu ocazii similare și să înțelegeți că nu îi puteți trata pe toți cei din jurul dvs care vă oferă niște servicii, ca pe angajații dvs, dându-le ordine, ci stabilind o relație de colaborare fructuoasă.”

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!