fbpx

Subiecte medicale – Povestiri medicale

Textul de mai jos este facut public cu permisiunea persoanei care mi l-a trimis in privat si careia ii multumesc cu stima pentru aprecieri si cu tristete pentru dezamagirile crunte prin care trece si aripile frante atat de timpuriu!

Buna ziua si felicitari cu admiratie! Ma inclin!
Sunt anul 3 la AMG. Am pornit foarte hotarata si sunt neplacut surprinsa.
Putem apela la atat de multe metode de invatare si totusi ne-am oprit in timp.
Scris de mana!
Un sistem defect care descurajeaza pana si persoanele hotarate sa faca din meseria de asistent medical o pasiune sau vice-versa.
La cursuri prea putini profesori/doctori determinati sa intelegem….mai toti axati pe dictarea materiei si parcurgerea unitatilor de invatare.
In stagii…umilinta de la brancardieri pana la asistente…si nu intru in detalii, cred ca le stiti. Fiecare se descurca cum poate, cu noroc intri la pansat…ce sa mai vorbesc de alte proceduri sau investigatii.
In scoala cerem teme discutate pe videoproiector…degeaba…un singur profesor de virusologie a venit cu temele facute, jos palaria!
Unde vreau sa ajung…
1. Urmaresc postarile, citesc comentariile, ma informez de oriunde pot…nu scoala ma face un cadru medical pregatit…scoala imi arata ca s-au schimbat prea putine in ultimii zeci de ani…ca si in spitale de altfel…
2. Sunt asa satula de atitudinea ” mergi pe burta sa nu te zgarii pe spate” incat ma tem ca nu voi practica aceasta meserie tocmai din vina neregulilor….
Sper sa fiti vocea cadrelor ce vor asumare si schimbare si a elevilor ce nu mai vor sa plece din tara! Sper mult! 🤗
Sunteti minunata!

Update: acelasi elev dupa o alta experienta in cadrul stagiului la DSP:

Buna ziua dna Meda!
Stiti ce e mai trist, decat tot ce v-am povestit ultima data?!

Faptul ca scoala nu are habar ce sa faca cu noi…
Ba ne trimit in spital pentru stagii, ba la medicii de familie…ba…si mai rau…la DSP, unde am ramas MASCA!!! Debusolare, nimeni nu se ocupa de noi, nimeni din personal nu ne-a explicat pana ieri cum se completeaza CORECT fisele pozitivilor si ai contactilor.

In prima zi la DSP eram 16 elevi intr-o incapere ca o sufragerie de apartament…si aveam la dispozitie un telefon de pe care sa sunam pozitivii si contactii acestora ..SAU…ni s-a indicat sa sunam de pe telefoanele proprii 😖

Toata saptamana am asistat la nepasare …insa suntem obligate sa venim de luni pana duminica inclusiv. Maine este ultima mea zi la DSP si bine ca se incheie.

Oamenii pun intrebari la telefon…intrebari la care nu stim sa raspundem pentru ca noua nu are cine sa ne faca un instructaj cu ce anume TREBUIE sa raspundem.

Programul celor de la DSP se termina la 16.00…si deci nu are cine sa ne fie alaturi si sa ne indrume in afara acestei perioade orare, prin urmare habar nu avem ce sa raspundem oamenilor de la telefoane.

Va mai spun?! Medic care nu purta masca in sediul DSP…

Nepasarea scolii cand anuntam problemele…toata lumea e interesata DOAR de acte si atat. ACTELE conform carora noi am facut stagiu…dar ce invatam?!

Ajungem sa ne acoperim de hartii care dezumanizeaza !!!!

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!