logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Tratarea ranilor – Arsuri – Tratamente la domiciliu – Pansamente 

Caz de arsură termică la pacientă tânără. ( arsura a fost produsă prin contact cu lichid fierbinte – mai precis supă de fasole ). Am preluat pacienta la 2 ore de la producerea arsurii, ceea ce a făcut ca vindecarea completă să se producă în aproximativ 4 săptămâni. ( data preluării 24.09 – penultima poză 24.10, iar ultima poză după un an de la vindecare ).

Dupa cum am specificat, pacienta s-a ars intrând în contact cu lichide fierbinți. Fiind asistent medical, a știut exact ce are de făcut: a intrat rapid la duș, actionând cu apă rece asupra suprafețelor arse. 

Pentru cine nu cunoaște, la orice arsură se actionează imediat cu opusul interacțiunii: adică dacă arsura s-a produs cu lichide fierbinți se actionează cu lichide reci, dacă arsura este de natură chimică produsă prin acțiunea unui acid se acționeaza de cele mai multe ori asupra zonei, cu o bază și invers ( sunt și câteva excepții, dar acest articol, nu face obiectul unui studiu atât de elaborat ).

De asemenea, o plagă este considerată necontaminată doar 6 ore de la producere.

Un alt lucru legat de arsuri pe care ar trebui sa îl știe toată lumea și anume că există trei perioade critice în arsuri: pragul primelor 3 zile, de care trece aproape toata lumea, cel al primelor 3 săptămâni, în care apar complicațiile legate de infecții și pragul primelor 3 luni în care cu greu se gestionează complicațiile respiratorii ce survin la arsurile prin expunerea la foc și nu numai. 

Revenind la cazul de față : cand am examinat arsura am putut observa doar zona intens eritematoasă, însă nu erau formate decât pe alocuri flictene specifice. In acest caz nu puteți face mare lucru, in primele 24 ore, până nu vedem cum evoluează.

Puteti vedea evolutia in imagini mai jos, iar felul cum am procedat eu este descris in protocolul de tratament expus in articolul complet destinat ABONATILOR.

Pentru abonamente accesati butonul rosu de mai jos.
Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!