fbpx

Subiecte medicale – Povestiri medicale

Imagineaza-ti urmatorul scenariu:
Ai in fata o zi plina. Sotul te ia dimineata pe tine si copila in masina pentru a te duce pe tine la munca, iar pe fiica ta la scoala. 

Ajungeti in fata institutiei in care lucrezi. Cobori din masina si ii urmaresti cu privirea cum pleaca. Un presentiment te opreste sa te indepartezi si ramai sa ii urmaresti pana vor disparea din raza vizuala.

La capatul strazii ii vezi angajandu-se in sensul giratoriu a acelei intersectii, cand brusc o masina in viteza ii izbeste in mijlocul sensului giratoriu, proiectandu-i in parapetul cladirii din dreapta. Simti cum brusc ramai fara aer, dar totusi in goana spre locul accidentului suni la 112.

Ajungand acolo iti vezi fiica si sotul plini de sange in masina lipita de zid si o multime de lume imprejur.

Ajunge ambulanta si descarcerarea deodata si dupa o lupta de cateva minute, care tie ti se pare o vesnicie, reusesc sa ii scoata din masina, ii preia pe amandoi si pleaca, iar tu, chemi rapid un taxi si mergi odata cu ambulanta la unitatea de primire a urgentelor.

Acolo nu ti se permite intrarea, evident, asa ca ramai in fata unitatii de primiri urgenta si ASTEPTI. Trec ore, incerci de cateva ori sa intri sa intrebi, dar esti pusa la punct “doamna nu aveti voie aici”. 

Incerci sa explici ca vrei sa stii doar cateva lucruri despre starea familiei tale, dar ti se spune “stai doamna si asteapta afara, vei fi anuntata”. Si stai si continui sa ASTEPTI. 

Trec alte ore. Se face seara. Mai faci tentative de a intreba: fie pe o infirma, asistenta, portar, dar nimeni nu se oboseste sa te ajute cu vreo informatie. 

Ramai acolo ingrijorata se face 2 in miez de noapte. Nu simti foame, frig, sete. Simti doar o DURERE care iti sfasie inima. Vrei doar un SEMN ca totul e bine. Vrei doar sa stii ca sunt in viata, atata vrei, dar …. 

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Exersează ACASĂ !!!

👉 Acum poti achizitiona Kitul de practica pentru punctii venoase impreuna cu suportul de curs al procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇

Kit de practică + Suport video seminar

Te intrebi oare in spatele acestor usi sunt doar niste roboti care repara trupuri sau sunt OAMENI. Oare acestia poseda si SUFLETE sau sunt doar masinarii care functioneaza dupa niste scheme tehnice numite PROTOCOALE. Oare ei cum ar fi, aflandu-se in situatia ta?

E 6:30 dimineata. Tot nu ti-e somn. Tot nu vrei NIMIC, doar un SEMN despre cei dragi. Atunci simti o mana pe umar si observi un fost coleg cu care nu te-ai mai vazut de la terminarea liceului. Afli ca lucreaza acolo si cu mainile impreunate il IMPLORI sa incerce sa te ajute cu o cat de mica informatie despre familia ta.

Dupa jumatate de ora se intoarce si te anunta ca sotul a fost transferat la neurochirurgie, iar fata la chirurgie pediatrica. Mai mult nu stie.

Trista, iei un alt taxi si pleci acasa. Intri in CASA goala si te podideste plansul si DISPERAREA. Cauti pe net numerele de telefon de la neurochirurgie si chirurgie pediatrica si incepi sa suni.

Nu te misti de langa telefon mai bine de doua ore in care afli doar ca intr-adevar au fost transferati acolo, dar nimeni nu stie nimic. 

Iesi din nou din casa si mergi la pediatrie unde incerci sa vorbesti cu cineva. Afli ca nu ai cu cine pentru ca “medicii opereaza si consulta”, iar asistentii nu au permisiunea sa dea informatii despre cazuri. Atunci intrebi disperata daca poti suna pe sectia unde e dusa fata, dar ti se spune “doar nu crezi ca sta medicul la taclale cu toti apartinatorii”.

Te hotarasti sa revii mai tarziu inspre seara poate gasesti pe cineva disponibil, iar pana atunci sa mergi la neurochirurgie. Acolo te izbesti de acelasi zid.

Obosita, flamanda, speriata si deznadajduita te prabusesti pe un scaun al unui hol si ramai intepenita la propriu de tot ce ti se intampla.

Oare e normal? Oare sanatatea noastra e in mainile unor OAMENI? Oare aceasta e starea de normalitate a SOCIETATII EVOLUATE? Oare mai exista LATURA UMANA? Ce se alege de NOI ca societate? In ce s-a transformat aceasta OMENIRE? 

🔴👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ziua internațională a asistentului medical

👉 Cuponul de reducere de 50 lei poate fi utilizat în perioada 12-15.05.2022 aplicând codul de cupon "asistent22" și se aplică oricărui produs virtual de pe site: abonamente, suporturi video de curs sau webinarii👇👇👇

👉 Abonamente : https://www.medatalos.ro/pachete/
👉 Webinarii : https://www.medatalos.ro/achizitioneaza-webinar/
👉 Suporturi video de curs : https://www.medatalos.ro/module-video/

Cupon asistent22

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!