logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Cum alaptez corect

❤️ Si pentru ca am vorbit zilele trecute de alaptarea la san, haideti sa vedem CUM se face aceasta si ce ce sugestii trebuie date mamei care alaptează 

1️⃣♦️➡️ Cum se pregateste mama pentru alaptat din punct de vedere al igienei
2️⃣♦️➡️ Cum se pregateste psihic si emotional
3️⃣♦️➡️ Care este pozitia optima pentru alaptat
4️⃣♦️➡️ Alapteaza din ambii sani sau alterneaza si in ce fel
5️⃣♦️➡️ Ce tipuri de produse de ingrijiri pentru alaptare cunoasteti ( de imbracaminte, de igiena etc )

🔷🔷🔷 ATENTIE: stim ca orice problema medicala se rezolva la medic, acesta este doar un exercitiu de imaginatie in care ne testam cunostintele si impartasim experienta, vrem doar sa vedem care sunt cunostintele noastre legat de anuminte semne si simptome si desigur de conduita pe care o putem adopta ❗️❗️❗️

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

🔴👉 Fetelor voi stiti ca apa si sapunul sunt sfinte, adevarat, dar NU in cazul acesta, NU înainte de alăptare!!! În timpul alăptării nu este necesară o igienă mai riguroasă ca în oricare altă împrejurare a vieții: un duș general zilnic, evitând săpunul pe pielea sânilor, este suficient!

🔴👉 Specialiștii recomandă câțiva pași simpli pentru desfășurarea alăptării în bune condiții. Mamele sunt sfătuite să evite aplicarea pe sâni a cremelor grase sau a unor dezinfectante!

🔴👉 Nu se recomandă să se spele sânul înainte de alăptare, întrucât pe perioada sarcinii glandele Montgomery din jurul sfârcului încep să secrete un ulei natural care lubrifiază pielea și previne apariția infecțiilor.

🔴👉 Alăptarea se termină cu toaleta sânului, prin spălarea cu apă și săpun a mamelonului, pentru îndepărtarea restului de lapte și de salivă a copilului, care favorizează infecțiile. Apoi se va șterge cu un tampon de vată, comprese de tifon înmuiate în ceai de mușețel sau comprese de tifon îmbibate într-un amestec de glicerină și alcool etilic, în părți egale. Nu se vor utiliza săpunuri sau loțiuni pe bază de alcool. Acestea pot îndepărta straturile de uleiuri naturale ale sânului și pot usca pielea sânului, ducând la apariția crăpăturilor, care să genereze senzație de usturime în timpul suptului, precum și alte complicații.

🔴👉 Igiena strictă a mâinilor este foarte IMPORTANTA, desigur si a sânilor, lenjeriei și a veselei folosite contribuie la profilaxia infecțiilor digestive, care sunt frecvente la sugari. Dar igiena se face DUPA alaptat, asa cum am mentionat mai sus.

🔴👉 Este de preferat să se alapteze dintr-un sân, iar după golirea acestuia să se treaca la celălalt, alternativ la fiecare masă, pentru a asigura golirea completă a sânilor. Sugarul va fi așezat la supt la ambii sâni, cu grija de a oferi întâi sânul cu care s-a terminat masa precedentă.

… continuarea după ANUNȚUL de mai jos 👇👇👇

Îți pregătim o SURPRIZĂ !!!

👉 Vor fi lansate NOI kituri de practică produse în România, chiar în Cluj, marca Meda Taloș cu un design unic și un preț fără concurență. Continuă să urmărești site-ul și NU rata lansarea care va beneficia de prețuri promoționale 👇👇👇

Kituri punctie venoasa marca Meda Talos

🔴👉 În timpul alăptării sunt contraindicate discuțiile cu mama. Totodată, mirosurile puternice și chiar unele parfumuri folosite influențează nefavorabil alăptarea. Eficiența alăptării este optimă când sugarul este flămând, în stare de veghe, este curat și are o poziție comodă în timpul suptului.

🔴👉 În primele zile după naștere mama poate alăpta în poziție culcată, pe partea sânului din care suge copilul, pana mama se recupereaza, dar în zilele următoare, în poziție șezândă, pe un scaun cu spătar înalt, vertical și cu suport pentru piciorul din partea sânului din care alăptează. Alaptarea in culcat a mamei poate duce la accidente prin adormirea ei daca este extenuata si sufocarea copilului.

🔴👉 Este recomandată folosirea unui sutien special, schimbat zilnic sau chiar de două ori pe zi. De evitat hainele care nu lasă sânii să respire. Pentru un plus de confort, sutienul special pentru alăptare este mai mult decât folositor. Se aleg sutienele din bumbac, cu bretele suficient de lat, încât sa susțină sânii. Trebuie evitate cele din material sintetic, impermeabil, care nu permit pielii sensibile a sânilor să respire și favorizează umezeala, fapt care provoacă diverse micoze. În plus, se ține cont de noile dimensiuni ale sânilor și se alege măsura adecvată. Un sutien prea strâmt ar putea presa canalele galactofore care se vor înfunda, iar sânii se vor angorja, generând alte neplăceri ( mastita ).

🔴👉 Toate mamele care alăptează au trecut prin curgerea sânilor. Chiar și înainte de naștere, unele femei au scurgeri de colostru, în trimestrul doi sau trei de sarcină. Se pot preîntâmpina neplăcerile, folosind absorbantele pentru sâni. Acestea pot fi de unică folosință sau se pot spăla.

🔴👉 Indiferent de opțiune, se aleg produsele din bumbac 100%. Acestea vor absorbi imediat laptele și nu-l vor lăsa să se scurgă dincolo de ele. Trebuie evitate absorbantele din plastic pentru că nu lasă pielea să respire și pot apărea infecții. De asemenea, se schimbă absorbantele des; după ce se umezesc, devin locuri ideale pentru dezvoltarea bacteriilor și pot duce la apariția infecțiilor sau chiar a mastitei.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Cumpără Kiturile de Practică  !!!

👉 Am lansat shop-ul NU rata reducerile intra accesând imaginea de mai jos👇👇👇

kit practica injectii

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!