logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Tratarea ranilorTratamente la domiciliu – Pansamente – Escara

Solicitare adresata pe grupul de Asistenti Medicali pe care il administrez si pe care il puteti accesa aici: Asistenti Medicali – Cazuri, Manopere, Tehnici :

”Buna seara, ma puteți  ajuta  cu un tratament cu privire la această rana ? De două luni de zile  tot incercam sa o salvăm…dar nu stiu dacă aplicăm corect un tratament cu alginat de calciu, si solutie nealcoolizata pe baza de iod. Va multumesc!”

In primul rand aceasta postare ar fi avut nevoie de mai multe detalii legate de situatia de fata si ce s-a incercat pana in prezent:
* Ce solutii dezinfectante, ce creme / unguente, ce materialele de pansat si fixare. * Care este starea de sanatate a pacientului cu bolile asociate?
* Daca este sau nu deplasabil sau daca il mobilizeaza cineva si la ce intervale de timp?
* Daca se alimenteaza si hidrateaza corespunzator?
* Daca are sau nu facute investigatii recente si care sunt rezultatele acestora, in special investigatii ale vaselor de sange ( Doppler arterio-venos, angiografie etc )

Tratamente la domiciliu - Pansamente - Tratarea ranilor 👉 Caz de escara cavitara calcaneeana

Totusi privind doar fotografia pot spune urmatoarele:
* se pare ca s-a folosit pentru aseptizarea plagii solutie pe baza de iod – nu e rau in faza asta, insa trebuia spalata prin limpezire cu ser fiziologic ( lasata pe piele usuca )
* ca dovada ca pielea din jurul plagii prezinta cruste, depozite de celule moarte care ar trebui indepartate pentru ca altfel este ingreunata vindecarea
* plaga pare curata si nu pare din imagine prea exudativa, este doar tesutul adipos specific calcaneului si tesut conjunctiv periarticular
* eu personal as continua aseptizarea cu ser betadinat 3% ( nu betadina pura daca nu este infectie ), si limpezit cu ser fiziologic
* eu in aceasta faza daca plaga mai prezinta putin exudat as merge cateva zile cu aplicatii in cavitate cu alginat de calciu ( dar numai atat cat este exudat, cand nu mai prezinta exudat deloc ma opresc ), dar ATENTIE – se indeparteaza prin limpezire cu ser ionii de iod inainte de a aplica alginatului de calciu !!!
* marginile le-as curata bine de toate acele depozite si as face un …. Articolul COMPLET este destinat abonatilor site-ului. Pentru abonamente accesati butonul rosu de mai jos.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!