fbpx

Caz de escara cavitara calcaneeana

Solicitare adresata pe grupul de Asistenti Medicali pe care il administrez si pe care il puteti accesa aici: Asistenti Medicali – Cazuri, Manopere, Tehnici :

”Buna seara, ma puteți  ajuta  cu un tratament cu privire la această rana ? De două luni de zile  tot incercam sa o salvăm…dar nu stiu daca se aplicăm corect un tratament cu alginat de calciu, si solutie nealcoolizata pe baza de iod. Va multumesc!”

In primul rand aceasta postare ar fi avut nevoie de mai multe detalii legate de situatia de fata si ce s-a incercat pana in prezent:
* Ce solutii dezinfectante, ce creme / unguente, ce materialele de pansat si fixare. * Care este starea de sanatate a pacientului cu bolile asociate?
* Daca este sau nu deplasabil sau daca il mobilizeaza cineva si la ce intervale de timp?
* Daca se alimenteaza si hidrateaza corespunzator?
* Daca are sau nu facute investigatii recente si care sunt rezultatele acestora, in special investigatii ale vaselor de sange ( Doppler arterio-venos, angiografie etc )

Caz de escara cavitara calcaneeana

Totusi privind doar fotografia pot spune urmatoarele:
* se pare ca s-a folosit pentru aseptizarea plagii solutie pe baza de iod – nu e rau in faza asta, insa trebuia spalata prin limpezire cu ser fiziologic ( lasata pe piele usuca )
* ca dovada ca pielea din jurul plagii prezinta cruste, depozite de celule moarte care ar trebui indepartate pentru ca altfel este ingreunata vindecarea
* plaga pare curata si nu pare din imagine prea exudativa, este doar tesutul adipos specific calcaneului si tesut conjunctiv periarticular

Eu, personal  ACUM in aceasta faza, tinand cont de informatiile furnizate as proceda conform descrierii din articolul complet destinat ABONATILOR. Aceasta informatie nu substituie un consult medical avizat si nu o considerati ca atare.

Pentru abonamente accesati butonul rosu de mai jos!

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

 

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ în 09.05.21
(👇 click pe imagine👇 )

Webinar - Interactiunea substantelor injectabile
Te rugam, sa nu copiezi acest text!