fbpx

Tratamente la domiciliu – Pansamente – Tratarea ranilor 

Si pentru ca puii nostri, fie ei copiii sau nepotii, cad frecvent si se lovesc la cot, haideti sa vedem cum procedam ca sa le amelioram suferinta, stiind ca au toleranta la durere destul de scazuta.

Cum ati proceda voi si de ce ? ( adica cu ceea ce aplicati acolo ce va propuneti sa obtineti : vreti sa faceti o crusta, vreti sa inumuiati sa mentineti umed, vreti sa obtineti granulatie si sa o mentineti pana la epitelizare si cum procedati )

Dragii mei parerea mea personala cu privire la astfel de leziuni “julituri” pe care copiii/nepotii nostri le pot face, este ca trebuie sa le tratez cat mai putin traumatizant pentru ei si cu materiale ce favorizeaza accelerarea vindecarii.

Ce observ in prima foto:

– mama a crezut ca cel mai bine pentru pui este sa dezinfecteze cu apa oxigenata si sa puna o pudra pe baza de zinc si neomicina – parerea mea ca apa oxigenata DA in momentul efectuarii leziunii pentru ca aceasta face hemostaza, opreste sangerarea dupa ce a scos toate impuritatile din plaga

– tot parerea mea ca pudra NU, pentru ca incarca plaga,  o usuca si formeaza o crusta care ulterior crapa si prin crapaturi plaga va fi penetrata de bacterii de pe piele si sub aceasta crusta vor incepe sa prolifereze bacteriile si sa produca infectii

– cineva spunea tinctura pe baza de alcool si sa sufli in plaga sa nu usture: eu nu mi-as pune nici mie alcool si daca ar incerca sa imi puna cineva, i l-as baga pe gat, azi cand avem alte solutii dezinfectante care nu ard si nu produc usturim?

– suflatul in plaga ce credeti ca face? Iertati-ma ca va spun, dar in gura noastra colcaie bacterii si fungi de multe ori, nu cred ca cineva ar vrea sa colonizeze plaga cu bacterii specifice cavitatii bucale

– de asemenea, vedeti in prima foto o crusta uscata sub unguentul cu neomicină pe care pana la urma a inceput sa il aplice ( dupa ce cateva zile a tot pus pudra de ), l-a aplicat datorita plangerilor copilului care insista ca il doare: evident ca doare pentru ca o crusta care se formeaza iti da senzatia ca te ”trage” sau ”strange”  dupa cum descriu copiii.

Tratamente la domiciliu - Pansamente - Tratarea ranilor 👉 un caz frecvent de julitura la copii

Astfel in articolul complet destinat ABONATILOR o sa gasiti descrierea mea completa cu privire la protocolul de tratament si materialele folosite. Pentru abonare puteti accesa butonul rosu de mai jos.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Tratamente la domiciliu - Pansamente - Tratarea ranilor 👉 un caz frecvent de julitura la copii

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

🔴👉 Vom viziona IMPREUNA cu participantii imagini de cazuri cu PLĂGI ÎN FAZĂ DE NECROZĂ si vom DISCUTA ce se poate face pentru a facilita debridarea, ce nu e recomandat sau ce se greseste frecvent si ce solutii putem gasi pentru a evita complicarea situației, inclusiv despre produse farmaceutice existente pe piata medicala
Webinar - Plagi in faza de NECROZA

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!