fbpx

Tratarea ranilor – Tratamente la domiciliu – Pansamente

Daca ai o plaga cavitara si trebuie ingrijita pe timp de vara la temperaturi ridicate, ce accident se poate intampla pe parcursul procesului terapeutic, accident pe care l-am putea evita cu putina atentie si responsabilitate?

Se stie ca plagile cavitare sunt de cele mai multe ori exudative, mentinand un mediu propice de dezvoltare pentru agentii patogeni, fapt pentru care trebuie sa respectam cat mai sever normele de asepsie si antisepsie atunci cand executam pansamentul unor astfel de plagi. Insa, la acestea, fata de altele, daca executam vara un pansament intr-un mediu contaminat ( asa cum este de exemplu CASA pacientului bolnav ), avem un risc SUPLIMENTAR in afara colonizarii cu agenti microbieni. Care ar fi aceste riscuri si cum le putem EVITA.

Mereu daca ne straduim sa INTELEGEM mecanismele de producere ale unor INFECTII sau INFESTATII putem sa gasim SOLUTII pentru evitarea lor.

Vedeti mai jos clipul ABSTRACT al unui astfel de caz, clip destinat ABONATILOR, in varianta sa completa.
Pentru abonamente click pe butonul rosu de mai jos.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!