fbpx

Ce alegi branula sau fluturas pentru o administrare de 7 zile?

🩸In contextul discutiilor legate de administrarile IV ( intravenoase ) si PEV ( perfuzie endovenoasa ), daca pacientul tau are de facut 7 zile 1-2 administrari pe zi IV sau PEV cum vei proceda:

1️⃣🩸➡️ alegi sa montezi un CVP ( cateter venos periferic = branula ) care il mentii pe mana pacientului mai multe zile sau alegi sa folosesti un microperfuzor ( fluturas ) pe care il montezi, administrezi si indepartezi ❓❓❓

2️⃣🩸➡️ te rog argumenteaza raspunsul dat : DE CE alegi metoda pe care o propui in defavoarea celelilalte ❓❓❓

3️⃣🩸➡️ ce accidente se pot intampla la utilizarea celor doua metode si care ofera mai multa SIGURANTA pacientului ❓❓❓

🔷🔷🔷 ATENTIE: stim ca orice problema medicala se rezolva la medic, prin aceste articole DOAR imbunatatim cunostintele si impartasim experienta ❗️❗️❗️

♦️👉 Aceasta dicutie a fost purtata pe grupul de Asistenti Medicali – Cazuri, Manopere, Tehnici pe care il administrez, unde in fiecare zi la ora 17, ne intalnim virtual la o cafea, cei interesati sa evoluam profesional si facem cate un exercitiu de imaginatie la care ne aducem fiecare contributia din experienta noastra profesionala.

♦️👉 Pentru discutii UTILE cu tematica de asistenta medicala puteti accesa grupul pe care il administrez in acest scop si pe care il gasiti aici: 👉👉👉 Asistenti Medicali – Cazuri, Manopere, Tehnici

Ce alegi branula sau fluturas pentru o administrare de 7 zile?

🩸➡️ Daca as avea de administrat doar tratament intravenos fara a fi nevoie de perfuzie, as efectua tratamentul cu ajutorul fluturasilor. Cu ajutorul fluturasilor se pot administra si perfuzii dar trebuie tinut cont de patologiile asociate.

🩸➡️ Spre exemplu, daca avem un pacient agitat, cu dementa, eu personal nu as opta pentru fluturasi in cazul administrarii perfuziilor, deoarece exista riscul ca pacientul sa isi scoata fluturasul, sa se sparga vena etc.

🩸➡️ Daca pacientul este cooperant si nu exista riscul ca acesta sa isi miste mana pe parcursul administrarii perfuziei, atunci voi efectua tratamentul perfuzabil cu ajutorul fluturasilor. Avantajul fluturasilor este acela ca nu provoaca „daune” venei, dupa extragerea acului vena, fiind perfect functionala.

🩸➡️ Branula are ca si dezavantaj faptul ca trebuie extrasa dupa administrarea tratamentului, neavand voie sa lasam branula montata la plecare. Daca lasam branula nesupravegheata, exista riscul ca pacientul in timpul somnului spre exemplu sa o scoata si astfel pot aparea hemoragii care i-ar putea pune viata in pericol mai ales daca este sub tratament cu anticoagulante ( in acest caz controlul hemoragiei poate fi dificil de realizat ).

🩸➡️ Un alt dezavantaj al branulelor este faptul ca a doua zi nu prea poti monta o alta branula pe aceeasi vena. Personal, branulele le-as folosi in cazul in care as avea un pacient necooperant ( agitat, cu dementa ) care are nevoie de perfuzie cu mentiunea ca la plecare as extrage branula. In acest caz, voi folosi branule de dimensiuni reduse astfel incat sa minimizez pe cat posibil afectarea venei.

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

punctia venoasa, microperfuzor, fluturas, garou, injectia intravenoasa, tratament injectabil

Accident branula lasata nesupravegheata !!!

Accident branula

Pentru detalii despre:
* webinariile ONLINE "Discuții la CLASĂ"
* seminar ONLINE UNU la UNU de invatare si exersare a punctiilor venoase
* discuție privată cu Meda despre cazul
acceseaza imaginea de mai jos !

Imagine promo seminarii GLOBAL

Pentru o discutie cu Meda Talos despre cazul tau, poti programa o ora, accesand imaginea de mai jos !

Seminar PRIVAT despre cazul TAU

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!