fbpx

Tratamente la domiciliu – Administrarea medicamentelor

🔴 Esti asistent medical si ai in grija un pacient tratat cu anticoagulante gen acecumarolum care necesita control INR 💉💉💉 in mod regulat.

🔴 Pacientul tau face o amigdalita acuta si primeste de la medic un tratament 💊💊💊 pentru aceasta.

📌 La ce trebuie sa fii atent de la initierea tratamentului cu amigdalita al acestui pacient
📌 Ce se poate intampla
📌 Ce conduita ar trebui adoptata pe aceasta perioada

🔷🔷🔷 ATENTIE: stim ca orice problema medicala se rezolva la medic, acesta este doar un exercitiu de imaginatie in care ne testam cunostintele si impartasim experienta, vrem doar sa vedem care sunt cunostintele noastre legat de anuminte semne si simptome si desigur de conduita pe care o putem adopta ❗️❗️❗️

🔴👉 La o amigdalita bacteriana se initiaza un tratament antibiotic, insotit de un antimicotic ( de regula fluconzol 150 mg – 1cps / 5-7 zile ).

🔴👉 Inainte de toate e bine de verificat prospectul antibioticului sa vedem ce mentioneaza producatorul: daca are sau nu interactiuni cu tratamentul anticoagulant.

🔴👉 Fluconazolul, de exemplu, potenteaza GRAV efectual anticoagulant.

🔴👉 Eu personal, in ziua in care iau fluconazol, suprim anticoagulantul sau iau 1/3 din acesta, dar obligatoriu la distanta de 8-10 ore unul fata de celalalt.

🔴👉 Pe perioada tratamentului cu antibiotic verific la jumatatea tratamentului valoarea INR sa vad daca a modificat-o dramatic.

🔴👉 De regula, daca tratamentul este de 7 zile, doza de fluconazol se ia cu prima doza de antibiotic si atat, iar eu verific dupa 5 zile INR.

🔴👉 Daca tratamentul dureaza 10 zile, se iau doua doze de fluconazol, la interval de 5 zile, prima luandu-se deodata cu prima doza de antibiotic, astfel ca verificarea INR o fac in a 5-a zi dimineata, inainte de administrarea celei de-a doua doza de fluconazol.

🔴👉 Daca valoarea este satisfacatoare pot merge in continuare tot asa cu administrarea anticoagulantului.

🔴👉 Daca mi s-a modificat sever valoarea trebuie sa iau masuri de ajustare a dozei uzuale, iar la finalizarea tratamentului antibiotic sa mai fac o determinare INR si in functie de rezultat sa ajustez doza de anticoagulant, iar apoi in urmatoarele doua saptamani sa revin la doza initiala, dinainte de inceperea tratamentului, dar desigur pana la obtinerea valorii tinta de 2-3 voi verifica INR saptamanal.

🔴👉 Poate parea complicat, dar daca pentru noi ca asistenti pare asa, ganditi-va ce inseamna acest supliciu pentru pacient, cu atat mai mult cu cat acesta e posibil sa fie sub acest tratament pe viata, asa cum sunt eu, de exemplu.

🔴👉 Mai mult, posibil ca pacientul sa nu aiba mereu acces la medicul lui pentru a primi toate aceste indicatii. Si pe buna dreptate: daca medicul de familie, de exemplu, are 1900-2000 de pacienti pe liste din care cel putin 150-200 sunt cu astfel de tratament e( cam asta e rata la un cabinet la care majoritatea pacientilor de pe liste sunt varstnici ), cum ar reusi medicul sa gestioneze comunicarea cu acesti pacienti fara sprijinul unei asistente pricepute ?

🔴👉 De multe ori, daca vede ca asistenta intelege mecanismul si face alegerile corecte se bazeaza in totalitate pe aceasta, fac munca de echipa, asa ca haideti fetelor ( si baieti 😜 ) sa devenim mai buni si mai profesionisti in ceea ce facem pentru a putea face ECHIPA cu medicul nostru si a sprijini pacientii si apartinatorii in gestionarea unor astfel de tratamente!!!

🔴👉 Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

HAI să învățăm ÎMPREUNĂ 

👉 Disponibil ACUM webinarul pentru montare BRANULĂ. Din cele 8 clipuri ale webinarului vei afla SECRETE importante cu privire la alegeri care te vor ajuta în reușita procedurii. Click pe imaginea de mai jos pentru DETALII și ACHIZIȚIE👇👇👇
Webinar Montare Branula

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!