logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️      ✅ Ia atitudine‼️      Rămâi în viață‼️

Crapaturi maini – Tratamente la domiciliu – Tratarea ranilor

Prezentarea cazului pe grup pentru obtinerea suportului informational in cazul acestor crapaturi maini:

“Pacientă în vârstă de 50 ani, prezintă o “eczemă a P-P”(diagnostic dat de doctorul dermatolog), cu prurit. S-a tratat cu cremă Urelia 50, la sfatul medicului , dar s-a agravat, acum prezintă și răni. Locul de muncă implică folosirea mănușilor de cauciuc și contactul cu diferite cabluri și componente( producție cafetiere). Factorii declanșatori nu se cunosc, nu prezintă boli sau alte afecțiuni, nu urmează nici un altfel de tratament medicamentos. Vă rog frumos dacă mă puteți ajuta cu sfaturi în îngrijirea pacientului!”

👉 Parearea mea, fără a fi un sfat medical este că utilizarea mănușilor de cauciuc întreține aceasta eczema. Întotdeauna, pana nu îndepărtezi factorii declansatori sau favorizanți nu vei reuși sa tratezi la modul SERIOS și fără o recidiva a problemei. 

De ce apare acea eczema:

👉 În primul rând omul se poate alergiza în timp, la materialul de cauciuc care este menținut atâtea ore pe maini
👉 Pielea menținută într-un mediu umed și la o temperatură locală crescută, face ca flora saprofită ( flora microbiologica ce este responsabila cu integritatea pielii ) sa se dezechilibreze
👉 Dezechilibrul de cele mai multe ori în acest caz se face în favoarea fungilor și nu a bacteriilor ( datorita umiditatii ), prin urmare eczema pe care o vedem are toate caracteristicile unei Infecții fungice: uscăciune, cruste, crăpături, prurit ( acesta poate fi datorat și alergiei la cauciuc sau se intampla sa prezinte prurit la insasi agentul patogen care a proliferat acolo, fungii in acest caz )
👉 Când se produce acest dezechilibru el merge și cu un dezechilibru al ph-ului pielii, de regula se produce un dezechilibru acid, iar dezvoltarea fungilor este în strânsă legătură cu un ph acid, de-aceea întâi de toate se încearcă reechilibrarea ph-ului cu ajutorul unei baze

Ce crema as putea folosi pentru 👉 crapaturi maini ?Tratamente la domiciliu - Tratarea ranilor

Crapaturi maini

👉 Stiti, e foarte gresit sa te iei dupa răspunsuri de genul: “si mama mea a avut, si copilu meu … “ pentru ca daca nu privesti in contextul cazului, ci doar dupa o poza, nu poti sa te edifici daca e acelasi lucru cu ce avea mama, copilul sau altcineva. Conteaza mult factorii comportamentali, de mediu, istoricul etc. MICI aspecte pot face diferențe foarte MARI … Nu am permis prima data postarea pe grup fara prezentarea detaliilor pentru ca stiam faptul ca daca se posteaza doar o poza cu o intrebare sumara, vom obține raspunsuri ca cele menționate mai sus fără argumente medicale, oricum chiar si cu detalii atasate s-a întâmplat aceasta. 

👉 Pe mine ma intristeaza GRAV sa vad ca un asistent medical inca nu intelege ca un pacient nu seamana cu altul si ca fiecare este o entitate distincta. Nu suntem toti aceeasi marca de masina ca sa functionam dupa aceeasi schema tehnica, de-aceea pacientul TREBUIE privit holistic, nu te uiti DOAR la buba si te gandesti cum ai tratat o buba asemanatoare la alt pacient 🙈🥺

👉 O colega menționa ca lucrează pe dermatologie și ca ei în “astfel de cazuri” aplica Nitrat de Ag 3 sau 5 sau 10%, Soluție cu cloranfenicol în leziuni și un unguent pe baza de betametazonă/acid salicilic pe cruste. Colega, însă a privit DOAR poza în mod superficial, fără a citi detaliile și a asemuit cazul cu altele ce aveau o cu totul alta cauza. Ne putem da seama doar analizând efectul soluțiilor de care amintea ea și anume:

  • Nitratul de Ag 3 sau 5 sau 10% – este o soluție care se utilizează de regula pentru plăgile secretorii pentru a opri secrețiile și diseminarea infecțiilor. Este o soluție care neadaptată situației poate produce chiar arsuri severe în concentrația nepotrivita. Aici după cum se vede totul este extrem de uscat, nu cred ca ar fi deloc în favoarea pacientului sa uscam și mai tare mâinile. Dacă vrem sa facem aseptizarea zonelor lezionare se poate face cu substanțe care nu sunt iritante sau care sa usuce, cu atât mai mult cu cât vei indica aceste substanțe sa le utilizeze pacientul SINGUR acasă, vei fi foarte atent sa ii propui soluții care sa aibă un impact și risc de accidente cât mai mic.
  • Soluția cu cloranfenicol este un produs ce conține un antibiotic, mai rar utilizat azi, pentru ca s-au dovedit frecvente efecte secundare mai ales la administrări sistemice cum ar fi anemia aplastica, este utilizat doar ca antibiotic de rezerva, însă ca orice antibiotic ar trebui utilizat în infecții bacteriene, dar aici nu avem nici o secretie sau semne celisene care sa sugereze așa ceva. Poate colega se gândea ca ar fi util sa îl aplice “profilactic” ca sa nu se infecteze, însă știm ca antibioticele administrate profilactic dau antibiorezistenta în timp. Pentru evitarea riscului suprainfectarii exista alte măsuri care se pot utiliza în funcție de caz.
  • Unguentul ce conține betametazonă/acid salicilic 0,50 mg/30 mg/g face parte din grupul de medicamente cunoscute sub denumirea de corticosteroizi cu potenţă mare. Betametazona exercită un efect antiinflamator, reducând inflamaţia, înroşirea pielii şi mâncărimile. Acidul salicilic favorizează pătrunderea betametazonei prin piele, eliminând scuamele şi atenuând dezvoltarea în exces a stratului cornos al pielii. Prin urmare acest produs este posibil sa se preteze acestei situații, însă el tratează SIMPTOMELE, nu rezolva și CAUZA. Atâta timp cât noi nu învățăm ca pana nu rezolvam cauza, degeaba încercăm sa remitem simptomele pentru ca în bolile de piele mai ales, acestea vor recidiva la nesfârșit ( mai ales dacă vorbim de o reacție alergică cu o supainfectare fungica )

🔴👉 Pentru citirea ARTICOLULUI COMPLET acceseaza butonul rosu de mai jos pentru achizitionarea unui abonament care iti ofera acces nelimitat la tot continutul sectiunii ARTICOLE al site-ului. 👇👇👇

Ești PACIENT și ai nevoie de AJUTOR?
Sunt AICI pentru TINE ?

👉 Sunt DOAR la un click distanță și mă poți contacta de ORIUNDE din lume, accesând link-ul din imaginea de mai jos 👇👇👇

Model de practica IV

Informația din text nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !

Această povestire este o ficțiune, orice asemănare cu persoane sau situații din viața reală este pur întâmplătoare !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!