fbpx

Ce este cancerul?

Ce este cancerul?

Afirma cineva pe grup zilele trecute că NU se știe ce este cancerul. Am contrazis această afirmație cu mențiunea că există explicații medicale cu privire la apariția cancerului, dar greu de pătruns pentru cine nu are studii medicale. Am promis atunci că revin cu un articol în care să explic într-un mod pe înțelesul tuturor cam ce este și mai cu seamă cum se dezvoltă celule neoplazice care duc la dezvoltarea cancerului și ce conduită ar fi de urmat pentru a preveni apariția lui. Dacă înțelegem mecanismul putem să încercăm să facem ceva.

Cancerul nu este doar o boală, ci un grup de afecţiuni foarte grave. Sunt multe tipuri de cancer: de plămâni, de sân, de colon şi chiar de sânge. Există şi asemănări, însă felul în care cresc şi se răspândesc în organism este diferit.

Celulele corpului uman sunt programate să îndeplinească anumite sarcini. Ele se divid într-un anume fel. Mor pe măsură ce îmbătrânesc sau sunt deteriorate şi noi celule le iau locul. Cancerul începe atunci când celule displazice încep să se înmulţească fără măsură şi ajung să le copleşească numeric pe cele normale, determinând probleme în acea parte a corpului.

Multe cancere apar din întâmplare la persoanele peste 50 de ani, ca rezultat al afectării genelor lor. Genele joacă un rol cheie în toate cancerele. Multe gene ajută în controlarea creşterii şi diviziunii celulelor. Atunci când apar schimbări (numite mutaţii) în aceste gene, ele pot să piardă controlul asupra celulelor.

Deoarece tumorile maligne apar doar după ce mai multe mutaţii au loc, majoritatea cancerelor sunt vizibile târziu, când îmbătrânim. Mutaţiile genice sunt cauzate de vârstă, expunerea la substanţe chimice, radiaţii, hormoni sau alţi factori din organism sau mediu.

Desigur, sunt si situatii de copii se nasc cu diverse mutatii genetice care produc cancere la varste precoce, insa aici, am vrut sa dezbat situatiile in care noi, ca oameni, putem face ceva pentru a reduce riscul proliferării celulelor maligne.

În timp, se acumulează un număr suficient de mare de mutaţii genice într-o celulă, permiţându-i acesteia să crească şi să se dividă într-o manieră ce conduce la apariţia unui cancer.

Prin urmare celulele noastre sănătoase se deteriorează cu vârsta, obosesc să se mai multiplice, însă cele bolnave, displazice o fac într-un mod agresiv și total necontrolat.

Ce deducem din aceasta?

Faptul că dacă am reduce factorii favorizanți care pot produce în timp aceste mutații la nivel de celulă am reduce considerabil înmulțirea celulelor displazice și am păstra sănătatea celorlalte.

Ce fac eu, știind aceste aspecte?

 • Mi-am schimbat complet modul de viață în toate aspectele sale, de câțiva ani buni 
 • Alimentație “curată” și echilibrată, fără excese 
 • Consum peste 3-4 l lichide pe zi ( NU carbogazoase și nu cu zaharuri )
 • Fac sport zilnic minim 45-60 min, iar în week-end și mai mult dacă am posibilitatea
 • Am grijă la arderile calorice să țin balanța celor ingerate cu cele consumate ( ceea ce consumăm peste ce poate arde corpul se adună în depozite adipoase )
 • Îmi țin sub control toate problemele de sănătate debutate din perioada în care am fost mai neglijentă cu mine însămi, administrându-mi zilnic medicația corespunzătoare pentru problemele cronice
 • Orice problemă de sănătate o iau în serios, tratând-o încă de la debut
 • Fac profilaxie prin verificări medicale regulate: controale la specialiștii care mă monitorizează precum și analize de sânge cel mai târziu o dată pe an
 • Îmi fac vaccinările anuale împotriva gripei ( intru în contact cu foarte mulți bolnavi )
 • Nu îmi “otrăvesc” mintea cu porcării din mass-media care creeaza nesiguranță și teamă, ducând la dezechilibru emoțional și implicit psihic
 • Cultiv o gândire pozitivă, vizionând ori de câte ori am ocazia videoclipuri motivaționale ale celebrităților 
 • Și nu în ultimul rând folosesc suplimente alimentare constant

Ce suplimente folosesc și sunt foarte mulțumită de ele:

 • un antioxidant foarte puternic ce are grijă de sănătatea și refacerea celulară – zilnic a la long
 • un aminoacid esențial ce reduce foarte bine starea de oboseală, îmbunătățește funcția hepatică – zilnic a la long
 • vitamina C 1000 mg – mărește imunitatea – zilnic a la long
 • vitamina D3  – are grijă de oasele mele – în lunile fără soare
 • magneziu 500 mg – pentru îmbunătățirea sistemului nervos, reducerea stărilor de oboseală – două luni pe an primăvara și toamna
 • ulei de chimen negru – crește rezistența față de infecțiile respiratorii – două luni pe an – primăvara și toamna
 • capsule cu extract de usturoi 500 mg – mă ajută mult la circulație, însă este și un bun imunostimulator și un antioxidant – zilnic și a la long

Sper că acest articol din această postare să vă fi convins, prin explicațiile cu privire la apariția cancerului si prin exemplul personal în păstrarea stării mele de sănătate, că PROFILAXIA este secretul longevității.

Dragi pacienți este mult mai greu să tratezi ( de multe ori se poate dovedi chiar IMPOSIBIL ), decât să preântâmpini apariția bolii.

Așa că vă doresc Sănătate Maximă printr-o profilaxie continuă!

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Bacteria Helicobacter Pylori

Informația din text nu se poate aplica fără indicația medicului. Pentru orice problemă de natură medicală vă rog consultați medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!